Rusya Plastik Otomobil Parçalarında Atılım Yaptı

Rusya Plastik Otomobil Parçalarında Atılım Yaptı

 

Rusya’da son yıllarda plastik otomobil parçaları ihracatında büyük bir artış yaşanıyor. Analistler Rusya’nın otomobil parçaları ihracatının 2018 yılında 2,3 milyar dolara ulaşmasını bekliyor.
 

Rusya’da faaliyet gösteren küresel otomobil üreticileri, plastik otomobil parçaları ihracatını son yıllarda önemli derecede artmasını sağladı.
 

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı hazırladığı raporda son yıllarda hızla artan otomobil parçaları ihracatının önümüzdeki yıllarda artmaya devam edeceğini belirtti.
 

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı analistleri 2018 yılında Rusya’nın otomobil parçaları ihracatının yüzde 5 artışla 2,3 milyar dolara ulaşmasını bekliyor. Bu ihracatın büyük bir çoğunluğunun ise plastik otomobil parçalarından kaynaklanması ön görülüyor. İhracat hacmi açısından ise bu oran yıllık 300 bin ile 400 bin ton aralığında olacaktır.
 

Analistler, Rusya’da plastik otomobil parçaları ihracatında yaşanan artışın ülkedeki üretim kalitesinden ve Rus Rublesinin yaşadığı devalüasyon ile maliyetlerin Avrupa’ya göre daha az olmasından kaynaklandığını belirtiyor.
 

Rusya’da plastik otomobil parçaları üretimi 2010-2014 yılları arasında ülkedeki otomobil satışlarının artması ile birlikte yerel otomobil piyasasının gelişmesi sonucu ikiye katlandı. Ancak Rusya’da gerçekleşen ekonomik kriz sonucu iç piyasanın çökmesi, üreticileri ihracata zorladı.
 

Gerçekleşen ihracatın büyük bir çoğunluğu Rusya’da parça imalatı yapan ve bunları Avrupa’nın farklı yerlerindeki tesislerine gönderen küresel üreticilerden kaynaklanıyor.
 

Ford ve Rus otomotiv parçaları üreticisi Sollers’in ortak girişimi sonucu ortaya çıkan Ford Sollers, bu örnekten sadece biri olarak dikkat çekiyor. Ford Sollers, Rusya’da ürettiği parçaları ağırlıklı olarak Romanya’ya ihraç ediyor.  Ayrıca Renault da Rusya’da ürettiği plastik otomobil parçalarını Cezayir’e gönderiyor.