Clariant İnovatif Masterbatch Çözümlerini Sunacak

Clariant İnovatif Masterbatch Çözümlerini Sunacak

Özel kimyasallar alanında bir dünya lideri olan Clariant, 6-9 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı Plast Eurasia 2017’de, plastik endüstrisini etkileyen küresel mega trendlere odaklanacak.
 

Plastik endüstrisi, Türkiye ekonomisindeki en hızlı ve tutarlı büyüyen endüstrilerden biri. 2016'da Türkiye plastik sektörü 8,9 milyon tonluk ve 33,8 milyar dolarlık üretim yaptı. Üretim, 2015 yılına kıyasla miktar bazında %3,5 oranında, değer bazında ise %3 oranında artış gösterdi.
 

Türkiye ve Avrasya’daki, plastik endüstrisinin en önemli ve kapsamlı buluşması olarak görülen Plast Eurasia Fuarı, endüstrinin uluslararası pazarlara açılmasında önemli bir rol oynuyor ve ayrıca teknoloji ve makine yatırımlarına da öncülük ediyor. Clariant fuarda, insanların bu mega trendlerden kaynaklanan ihtiyaçlarına dayanarak endüstriye getirdiği gerçek değeri sergileyecek.
 

Clariant Masterbatch İşletme Birimi Satış Müdürü Ufuk Açıkel, plastik endüstrisindeki müşterilerin yaşadığı zorluklara çözüm sunan trendler bağlamında, Clariant’ın Plast Eurasia 2017 için sloganı olan ‘İnsanlar için Değer’ yaratma taahhüdü hakkında şunları söyledi: “Plastik sektöründeki müşterilerimiz, küresel mega trendlerin ivme kazandırdığı ihtiyaçları karşılamak için, özel olarak hazırlanmış inovasyonların ve hacim odaklı desteğin bir birleşimine ihtiyaç duyuyor. Türkiye’deki plastik sektörüne yönelik geniş ürün ve hizmet portföyümüzle, müşterilerimizle ve partnerlerimizle işbirliği yaparak onların işlerini geliştirmeyi sürdürmeye hazırız. Bu yıl Plast Eurasia’da özellikle sürdürülebilirliğin öne çıktığı inovasyonlara nasıl odaklandığımızı göstereceğiz. Müşterilerimizin inovatif ve sürdürülebilir çözümler geliştirmesini destekleyerek, insanlar için en yüksek değeri yaratıyoruz.”