İNŞAAT VE MAKİNE ODAKLI 2400 SÖZLEŞME İMZALANDI

İNŞAAT VE MAKİNE ODAKLI 2400 SÖZLEŞME İMZALANDI

Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, yaptıkları her üç leasing işleminden birinin iş ve inşaat makinesi olduğunu belirterek, “Makineler de öncelikli finansman sağladığımız ürün grupları oldu. 2017 yılında 2.400 sözleşme imzaladık” dedi.


Leasing sektörü 2017 yılını, yıl içerisindeki beklentiler ile paralel şekilde 6.2 milyar dolar yeni işlem hacmi ile tamamladı. Sektörde en yüksek pay yüzde 27 ile iş inşaat sektörünün oldu.


Gayrimenkulun payı 2017’de yüzde 20’lere geriledi. Enerji yatırımlarının büyük pay sahibi olduğu ‘diğer makine ve ekipmanlar’ ürün grubu yüzde 20 paya sahipken, tekstil ve metal işleme ürün grupları da yüzde 7 civarında gerçekleşti. İşlem hacminin yüzde 80’i makine ile ilgili ürün gruplarından oluştu. Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, şunları söyledi:


"2017 yılını Garanti Leasing açısından değerlendirdiğimizde, sektörde lider olan iş ve inşaat makinelerinin Garanti Leasing’teki payının sektör ortalamasından daha yüksek, yaklaşık %36 olduğunu görüyoruz. Yani, yaptığımız her üç işlemden biri iş ve inşaat makinesi… Jeneratör, enerji yatırımları, üretim hatları gibi makineleri içeren “Diğer Makine ve Ekipmanlar” ürün grubu, tekstil makineleri ve metal işleme sektöründe kullanılan makineler de 2017 yılında Garanti Leasing’in öncelikli finansman sağladığı ürün grupları oldu. Garanti Leasing, 2017 yılında 2.400’ün üzerinde sözleşme imzaladı. 2018 yılında da yine makine ile ilgili ürün gruplarına odaklanmaya devam edeceğiz.