Oltchim Bazı Varlıklarını Sattı

Romanya’da devlet merkezli PVC ve kimyasal madde üreticisi Oltchim, bazı varlıklarının satışı konusunda anlaşmaya vardı. Yapılan anlaşmaya göre, Chimcomplex Borzesti, Oltchim’in beş farklı iş kolunu toplam 127 milyon Euro karşılığında satın aldı.

Devamını Oku
Rusya Plastik Otomobil Parçalarında Atılım Yaptı

Rusya’da son yıllarda plastik otomobil parçaları ihracatında büyük bir artış yaşanıyor. Analistler Rusya’nın otomobil parçaları ihracatının 2018 yılında 2,3 milyar dolara ulaşmasını bekliyor.

Devamını Oku
Trineso Yeni Üretim Hattını Devreye Koydu

Global malzeme üreticisi Trineso, Çin’deki üretim tesisinde Magnum ABS üretimi için yeni bir üretim hattını devreye koydu. Yeni üretim hattında üretilecek ürünler 2017 yılının son çeyreğinden itibaren satışa sunulacak.

Devamını Oku
Avrupa’da Petrokimya Üretimi Arttı

Avrupa’da petrokimya ürünleri üretimi 2017 yılının 8 aylık döneminde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 artış gösterdi. Fiyatlar ise aynı dönemde yüzde 5,3 yükseldi.

Devamını Oku
AR-GE Harcamalarında Artış

Ar-GE harcamaları 2016 yılında bir önceki yıla göre yüzde 19,5 artışla 24 milyar 641 milyon TL oldu.

Devamını Oku
Küresel Petrol Üretimi Arttı

Uluslararası Enerji Ajansı verilerine göre, küresel petrol üretimi ekim ayında bir önceki varile göre artış gösterdi ve 97 milyon 500 bin varile çıktı. OPEC’in petrol üretimini kısıtlamak için aldığı karara uyum oranı ise yüzde 96’ya yükseldi.

Devamını Oku
Avrupa’da Sanayi Üretimi Düştü

Eurostat verilerine göre, Euro Bölgesinde sanayi üretimi eylül ayında ayılık bazda yüzde 0,6 düşüş gösterirken, yıllık bazda ise yüzde 3,3 arttı.

Devamını Oku
Solvay’den BAE’de Havayolu Sektörü İçin Ortak Girişim

Belçikalı özel malzemeler tedarikçisi Solvay, Birleşik Arap Emirlikleri Merkezli Strata Manufacturing ile kurduğu ortak girişim ile başta Boeing olmak üzere havayolu taşımacılığı sektörü için özel kompozitler üretecek.

Devamını Oku