Solvay’den BAE’de Havayolu Sektörü İçin Ortak Girişim

Solvay’den BAE’de Havayolu Sektörü İçin Ortak Girişim

 

Belçikalı özel malzemeler tedarikçisi Solvay, Birleşik Arap Emirlikleri Merkezli Strata Manufacturing ile kurduğu ortak girişim ile başta Boeing olmak üzere havayolu taşımacılığı sektörü için özel kompozitler üretecek.
 

Belçikalı özel kimyasallar üreticisi Solvay ile Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Strata Manufacturing PJSC, Al Ain’de bir havayolu sektörü için özel kompozitler üretmek için ortak bir girişim çatısı altında üretim tesisi kuracak.
 

Burada üretilecek malzemeler başta Boeing’in yeni modeli 777X olmak üzere havacılık uygulamalarında kullanılacak. Tesiste “prepreg” adı verilen özel karbon elyaflar üretilecek. Yapılacak tesis Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki ilk prepreg üretim tesisi olacak.
 

Solvay'ın prepreg teknolojisi, kompozit parçaları imal etmek için bir reçine matrisi ile emprenye edilmiş fiber takviyeleri içermektedir. Bu, metal yapılara kıyasla daha düşük ağırlıkta daha yüksek performans sağlar.
 

Kurulan ortaklık, Solvay'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki ileri malzeme imalatına girmesini ve Strata Manufacturing aracılığıyla havacılık endüstrisi için ileri malzeme üretimine girmesini işaret ediyor.