Oltchim Bazı Varlıklarını Sattı

Oltchim Bazı Varlıklarını Sattı

Romanya’da devlet merkezli PVC ve kimyasal madde üreticisi Oltchim, bazı varlıklarının satışı konusunda anlaşmaya vardı. Yapılan anlaşmaya göre, Chimcomplex Borzesti, Oltchim’in beş farklı iş kolunu toplam 127 milyon Euro karşılığında satın aldı.
 

Romanya’da devlet merkezli PVC ürünleri üreticisi Oltchim, bazı iş kollarının satışını gerçekleştirdi. Mali kriz nedeni ile iflasın eşiğine gelen ve bir süredir satış için üç şirket ile görüşme halinde olan Oltchim, Chimcomplex Borzesti ile beş farklı iş kolunun satışı üzerinde anlaşmaya vardı. Romanyalı şirket, Oltchim PVC ve VCM kapasitsesinin bir kısmının da dahil olduğu beş varlık paketini 127 milyon Euro karşılığında satın aldı.
 

Oltchim ayrıca Dynamic Selling Group ile PVC profil işleme operasyonlarını 1,9 milyon Euro bedelle devretme konusunda anlaşmıştı.
 

Rumen şirketin bazı varlıklarını devretme konusunda görüştüğü bir başka şirket olan White Tiger Wealth Management ise daha sonra görüşmelerden çekildiğini açıklamıştı. İngiliz yatırım firması görüşmelerden çekilme nedeni olarak bazı hedef varlıkları Chimcomplex Borzesti’nin taleplerinin çakışmasını göstermişti.
 

Satış işlemlerinin 2018 yılının ortalarında sona ermesi bekleniyor. Anlaşmaların nihai sonuca ulaşması için Yönetim Kurulu ile Oltchim’in kreditörlerinin mevcut anlaşmayı onaylaması gerekiyor.
 

Bu arada Oltchim, yaşadığı ekonomik krize rağmen 2017 yılında olumlu rakamlar alıyor. Rumen şirket 2017 yılının ilk yarısında 6,1 milyon euro net kar elde etti.