MAKİNE İHRACATINDA YÜZDE ARTIŞ BEKLENİYOR

MAİB Yönetim Kurulu Başkanı Karavelioğlu, makina sektöründe ihracatta bu yıl yüzde 20 artış beklediklerini belirtti.

Devamını Oku
PVC ÜRÜNLERİNE TALEP ARTIYOR

Türkiye ekonomisindeki yerini giderek güçlendiren PVC sektörü, birçok sanayi kolunun en çok ihtiyaç duyduğu alanların başında geliyor.

Devamını Oku
ÇATIDA ELEKTRİK ÜRETENLER YÜZDE 5 STOPAJ VERGİSİ ÖDEYECEK

Evinin çatısında 10 kilovat ve altında elektrik üretenler, dağıtım şirketine sattıkları elektrik için yüzde 5 gelir vergisi stopajı ödeyecekler.

Devamını Oku
ADIYAMAN`DA DEPREM ! YARALI SAYISI AÇIKLANDI...

Adıyaman`da saat 03:34`de 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin merkez üssünün Samsat ilçesi olduğunu açıkladı. Sabah saat 07:50`de 3., saat 09.09`da ise 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sağlık Bakanı Demircan, depremde 39 kişinin yaralandığını açıkladı.

Devamını Oku
ÇEKİRDEKTEN MÜHENDİS YETİŞECEK...

449 Anadolu teknik programı uygulayan lisede ‘çekirdekten mühendis yetiştirilmesi’ vizyonu doğrultusunda fen liseleri ayarında müfredat uygulanacak.

Devamını Oku
SANAYİ ÜRETİMİ %9,9 ARTTI

Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %9,9 arttı

Devamını Oku
UYGUN ÖZELLİKLERE SAHİP PLASTİK MALZEMELER HAYAT KURTARIYOR

İstanbul Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün çıkan yangınla birlikte binalarda kullanılan yalıtım malzemeleri tartışma konusu oldu. Yangın sonrasında ortaya çıkan bilgi kirliği karşısında açıklamalarda bulunan Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Reha Gür; “Alev geciktirici ve yanmazlık özelliği olan, standartlara uygun üretilmiş yalıtım, cephe malzemeleri tutuşmayı zorlaştırır ve alevleri söndürüp, alevin yayılmasını geciktirir” dedi.

Devamını Oku
BOEING ÜRETİM TESİSİNE VİRÜS SALDIRISI

Ünlü uçak üretici firmalardan birisi olan Boeing`in bir üretim tesisi, Wannacry fidye yazılımı olduğu düşülen bir virüs tarafından saldırıya uğradı. Şirketten konuyla alakalı hemen bir açıklama geldi.

Devamını Oku