YÖK TÜRKİYE`DEN 10 ÜNİVERSİTEYE ALAN BAŞARI ÖDÜLÜ VERDİ

Yüksek Öğretim Kurulu Türkiye`de ki köklü üniversitelerin Dünya üniversiteleri arasında sıralamasını Londra`da ki Quacquarelli Symonds (OS) derecelendirme kuruluşunda ölçtürdü. Türkiye`den aralarında İTÜ, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi`nin de bulunduğu 10 üniversite Dünya üniversiteleri arasında ilk 400`e girebilmeyi başardı. Farklı alanlarda başarı yakalayan üniversitelere YÖK tarafından Alan Odaklı Başarı Ödülü verildi.

Devamını Oku
FUAR DESTEKLERİNE YENİDEN DÜZENLEME YAPILDI

Fuarların tanıtımı ve bilinirliği için yurt dışında ve yurt içinde verilen destekler Dolar`dan, TL`ye dönüştürüldü. Para biriminin değişimiyle birlikte verilen destek miktarı da azalmış oldu. Resmi Gazete de yayınlanan kararla, yurt içi fuarın destek kapsamına alınması için TOBB internet sitesinde ve Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanan yıllık yurt içi fuar takviminde yer alması şartı korundu.

Devamını Oku
MESLEK LİSELİYE EK PUAN TALEBİ YÖK`E İLETİLDİ

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, meslek liselerinde yazılım alanı açılacağını belirtti. Meslek liselilere ek puan verilmesi talebini YÖK Başkanı’na ilettiklerini söyleyen Gülay, “Konu kendisinin gündeminde” dedi.

Devamını Oku
KORDSA POLYESTER İPLİK ÜRETİM KAPASİTESİNİ GENİŞLETİYOR

Kordsa, 19 Aralık haber bülteninde İzmit fabrikasında yılda 7.000 ton kapasitesini artırmak üzere ek bir üretim hattı düzenleyecek töreni gerçekleştirdi. Buna ek olarak, 2018 yılında yaklaşık 37.675 fitkare alana kadar genişletilen, inşaatta takviye için yeni bir polipropilen monofilament hattı inşa edilecek.

Devamını Oku
Beyaz Eşya Satışları Azaldı

Türkiye’de beyaz eşya satışları kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 azaldı. Satış rakamları 2017 yılının ocak-kasım döneminde ise yüzde 17 arttı.

Devamını Oku
Sibur’dan Kapasite Artırımı Çalışması

Rus özel kimyasallar üreticisi Sibur, özellikle iç piyasada ki yükselen talebi karşılamak için tereftalik asit üretimini yıllık 350 bin tona çıkarmayı hedefliyor.

Devamını Oku
Plastik Sektörü 2018`de En Az %5 Büyüme Bekliyor

Üretim kapasitesi ile dünyada altıncı, Avrupa`da ise ikinci sırada yer alan Türkiye plastik sektörü büyüme ivmesini devam ettirdi.

Devamını Oku
Siemens, Gebze`deki Yeni Fabrikasını Törenle Açtı

Siemens, Gebze`deki Yeni Fabrikasını Törenle Açtı Siemens`in devreye aldığı yeni fabrikasıyla Gebze`deki yatırımı 65 milyon euroya ulaştı. Açılışta konuşan Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi Helmrich, kendilerini Türkiye`de yerel bir şirket olarak gördüklerini söyledi.

Devamını Oku