Leoni Hindistan’daki Üretimini Artırıyor

Leoni Hindistan’daki Üretimini Artırıyor

Leoni Cable Solutions, Hindistan’daki üretim tesisinin kapasitesini artırmak için 10 milyon Euro yatırım yapacak.
 

Alman şirket, üretim kapasitesini Hindistan’da artan talebe bağlı olarak gerçekleştiriyor. Üretim tesisinde yapılacak kapasite artırımı çalışmaları sonrasında Hindistan'ın demiryolu ve güneş pazarlarında kullanılmak üzere, yılda 80.000 kilometreden fazla e-ışın kablosu üretme kapasitesine sahip olacak.
 

Leoni AG'nin yönetim kurulu üyesi Bruno Fankhauser yaptığı açıklamada, "Yatırım, Leoni'nin Hindistan'daki ticaretinin büyümesine katkıda bulunmanın yanı sıra, Hindistan'ın Make in India girişimi kapsamında Hindistan'ın artan ihtiyaçlarına üstün çözümler sunacak" dedi.
 

E-ışın sistemi, sıya maruz kaldıklarında kabloları boyutsal olarak daha istikrarlı hale getirir. Ayrıca kabloları kimyasallara, solventlere ve sıcaklık dalgalanmalarına karşı daha dayanıklıdır ve aşınmaya karşı daha sert ve dayanıklı yapıyor.
 

Hindistan’daki faaliyetlerine 2010 yılında başlayan Leoni, buradaki faaliyetlerine bir mühendislik ofisi kurarak otomotiv kablolama sistemleri imalatı ile başladı. Sonrasında ise 2013 yılında bir üretim tesisi kurarak demir yolu, güneş enerjisi, petrol ve doğal gaz pazarlarını hedef alarak üretime geçti.
 

Alman şirket, otomotiv sektörü ve diğer endüstriler için çok çeşitli kablolar ve kablo sistemleri üretiyor.