KAHVE ÜRÜNLERİNE ZORUNLU `KANSERE YOL AÇABİLİR` UYARISI

California`da mahkeme, aralarında ünlü kahve zinciri Starbucks`ın da bulunduğu 90 kahve şirketine açılan davada ürünlere kansere yol açabilir uyarısı koyması gerektiğine hükmetti.

Devamını Oku
UZMANLAR UYARIYOR; HAVALAR ISINMADAN ÖNLEMİNİZİ ALIN!

Özellikle bahar ve yaz aylarında kapasitesi zorlandığından arızalanma riski bulunan soğutma sistemlerinin, üretimde aksamalara yol açmaması için proses ihtiyaçlarına göre kontrolünün yapılması gerekiyor.

Devamını Oku
MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ`NDE YENİ DÜZENLEME

Maliye Bakanı Ağbal, Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu`na `motor gücü` tanımı koyarak, vergileme ölçütleri arasına motor gücünü de ekliyoruz. dedi.

Devamını Oku
KDV YASASI DEĞİŞİYOR! İŞTE DEĞİŞİKLİKLER...

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu`nda değişiklikler öngören kanun tasarısının TBMM`ye sevk edildiğini söyledi. Tasarıyla esnafın ödeyeceği KDV`ye 2 ay erteleme geliyor. Okul, hastane, yurt ve cami yapanlara KDV istisnası uygulanacak. Yabancılara sunulan sağlık hizmetlerinde de KDV istisnası getiriliyor.

Devamını Oku
KORDSA POLYESTER İPLİK ÜRETİM KAPASİTESİNİ GENİŞLETİYOR

Kordsa, 19 Aralık haber bülteninde İzmit fabrikasında yılda 7.000 ton kapasitesini artırmak üzere ek bir üretim hattı düzenleyecek töreni gerçekleştirdi. Buna ek olarak, 2018 yılında yaklaşık 37.675 fitkare alana kadar genişletilen, inşaatta takviye için yeni bir polipropilen monofilament hattı inşa edilecek.

Devamını Oku
2018 ASGARİ ÜCRET MİKTARI BELLİ OLDU

Asgari ücret komisyonunun uzun müzakereler sonucu belirlediği asgari ücret miktarı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı onayıyla belirlendi. 2018 yılında net asgari ücret miktarının 1603 TL olacağı kamuoyuna duyuruldu.

Devamını Oku
P&G YENİ ENJEKSİYON PROSES KONTROLÜ YAZILIMINI AÇIKLADI

Dört yıl süren gizli bir çalışmanın ardından nihayet P&G, IMFLUX adını verdikleri enjeksiyon proses kontrolü sağlayan özel yazılımı açıkladı. Bu özel yazılım, kalıp ve nozul çerisindeki sensörler sayesinde, düşük basınçta stabil bir hızla enjeksiyon kalıbını doldurmaktadır.

Devamını Oku
Ferriot, Negri Bossi’den Pres Satın Aldı

ABD’li üretici Ferriot, Negri Bossi’den aldığı 2,500 tonluk presller ile üretim sürecini hızlandırmayı amaçlıyor. Yeni preslerin kurulumunun yeni yıldan sonra tamamlanması bekleniyor.

Devamını Oku