Daha Uzun Ömürlü Potasyum-Oksijen Bataryaları Üretmenin Yolu Bulundu

Araştırmacılar, daha verimli ve daha güvenilir bir potasyum-oksijen bataryası üretmenin yolunu buldu. Bu da şehir hatlarında elektrik depolamanın ve elektronik cihazlarda daha uzun ömürlü bataryaların üretilmesi için bir yol bulmayı sağlayacak.

Devamını Oku
Bir Kehribarın İçerisinde 99 Milyon Yıllık Ammonit Fosili Bulundu

Bilim insanları, 99 milyon yıl öncesine ait bir fosil buldu. Bulunan fosil aslında bir kehribardı ve içerisinde 40 çeşitten fazla canlı türü bulunuyordu. Kehribarın içerisinde bulunan ammonit ise, bir kehribarın içerisine hapsolmuş ilk ammonitti. Bilim insanları bu durumun çok nadiren gerçekleşebileceğini ifade ettiler.

Devamını Oku
ISTAKOZ KABUKLARINDAN GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR PLASTİK ÜRETİLDİ

Bir Grup Öğrenci, Istakoz Kabuklarından Geri Dönüştürülebilir Plastik Üretmeyi Başardı.

Devamını Oku
Bilim İnsanları, Sahte Haberlerle Başa Çıkmanın Formülünü Açıkladı

Bilim insanları, sahte haberlerle nASIL başa çıkılabileceğini gösteren bir araştırma gerçekleştirdi.

Devamını Oku
Suyun Dünyada Bulunmayan Bir Halini Üretmek İçin Yeni Bir Yöntem Keşfedildi

Suyun, organik olarak bulunmayan bir hali olan süper iyonik halini elde etmek isteyen araştırmacılar, çözümü devasa lazerlerde buldu.

Devamını Oku
Evrenin Tarihindeki Yer Çekimi Dalgaları Muhtemelen Hiçbir Zaman Kaybolmadı

Yeni bir araştırma, evrenin tarihindeki bütün yerçekimi dalgalarının aslına bakarsak kaydedilmiş olabileceğini öne sürüyor.

Devamını Oku
Darbeyi Emen ve 3B Yazıcı İle Basılan Mucizevi Bir Askeri Malzeme Üretildi

ABD Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı'nda görevli bilim insanoğluı, askeri ekipmanları veya askerleri korumak amacıyla darbe emici özel bir araç-gereç geliştirdi. Söz konusu materyal, bugüne dek gördüklerinizden epey farklı bir anlayışa haiz ve süngerlerden esin alıyor.

Devamını Oku
Bir Grup Öğrenci, Istakoz Kabuklarından Geri Dönüştürülebilir Plastik Üretmeyi Başardı

Kraliyet Sanat Koleji ve Londra Imperial Koleji'nden bir grup öğrenci, doğaya faydasının olacağını umdukları yeni bir keşif gerçekleştirdiler. Grup, ıstakoz kabuğunu doğada çözünebilir plastiğe dönüştürebilen şekilleri ile doğadaki plastik atıkların sayısını azaltmayı umut ediyor.

Devamını Oku