3B Yazıcıyla Karmaşık Yapay Damar Ağları Üretildi

3 boyutlu yazıcıyla organ üretilebiliyor ancak bu organları başarılı bir şekilde çalıştırabilmek için damar alt yapısına da ihtiyaç duyuluyor.

Devamını Oku
NASA’dan Felaket Senaryosu: Ya Dünya’ya 260 Metrelik Bir Asteroit Çarparsa?

NASA, son yaptığı simülasyon çalışmasında 260 metre çapında bir asteroitin atmosfere girmesi ve bir kısmının New York’a düşmesi üzerine ne olacağını anlamaya çalıştı.

Devamını Oku
Araştırmalar, Evrende Antimadde Konusunda Saklı Bir Sırrı Ortaya Çıkardı

Önce sır olduğunu bulduk, sıra sırrın ne olduğunu bulmakta. Yeni araştırmaya göre antimadde, tıpkı made gibi dalgalar ve parçacıklar halinde bulunabiliyor.

Devamını Oku
ÜCRETLİ POŞET UYGULAMASI HALA AB STANDARTLARINDA DEĞİL

Ücretli plastik alışveriş poşette, AB standartlarına uyumlu yeni düzenleme ile uygulamada bazı değişikliklere gidildi; bir ilerleme var ama halen AB standartları yakalanabilmiş değil.

Devamını Oku
SEÇİM SONRASI PİYASALARDA SON DURUM

Dolar kuru, seçimin ardından ilk işlem gününde 5.60 üzerinde seyrediyor. Cuma gününü 5.5807 liradan kapanan dolar/TL, 1 Nisan sabahı sığ piyasada 5.6293 TL`ye kadar çıksa da 08:10 itibarıyla 5.5070`lere kadar indi. Analistler kurun seçim sonuçlarından şu an için fazla etkilenmediğini belirtiyor. Piyasalarda bu hafta enflasyon verisi ve Türkiye de dahil olmak üzere PMI rakamları izlenecek

Devamını Oku
3D BASKILANAN HİDROJEL, ROBOTLARA GÜÇ VERECEK

Araştırmacıların üç boyutlu baskı tekniği ile ürettiği hidrojel, robotik endüstrisine ve tıp dünyasına katkı sağlayabilir!

Devamını Oku
YENİ BİR POLİMER MEMBRAN GELİŞTİRİLDİ

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü`ndeki (MIT) bilim insanları, doğal gaz arındırma verimliliğini önemli ölçüde artırabilen ve çevresel etkilerini azaltan yeni bir polimer membran geliştirdi. Geliştirilen membran, plastikleşmeden ve zarar görmeden 51 bara kadar karbon dioksit besleme basınçlarına dayanabildi.

Devamını Oku
DÜNYACA ÜNLÜ NOTRE DAME KATEDRALİ YANGINLA KÜL OLDU

Fransa’nın başkenti Paris’in simgelerinden Notre Dame Katedrali’nin çatısında dün akşam yangın çıktı. Alevler kısa sürede tarihi binayı sararken, 96 metrelik en büyük kule çevredekilerin gözyaşları ve çaresiz bakışları arasında devrildi.

Devamını Oku