TÜRKİYE ÇÖPÜNE SAHİP ÇIKIYOR MU?

Çöpüne Sahip Çık Vakfı, Türkiye genelinde benzeri olmayan araştırmasıyla çöp atma ve geri dönüşüm konularında toplumun nabzını tutuyor.

Devamını Oku
TÜİK’TEN ENFLASYON AÇIKLAMASI

Nisan ayı enflasyon verilerinin beklentilerin oldukça altında kalması ardından Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Yinal Yağan istatistiklerin sağlıklı olmadığı ve verilerde siyasi etki bulunduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Yağan, TÜİK, bilimsel, teknik özerkliğe sahip kılınmıştır ve dünyadaki en şeffaf kurumlar arasında yer almaktadır dedi. Enflasyonu hesaplayan birimin başında olan başkan yardımcısı geçen yıl görevinden alınmıştı.

Devamını Oku
İKMİB, TÜRK OYUNCAK SEKTÖRÜNÜ YABANCI ALIM HEYETİ İLE BULUŞTURDU

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), oyuncak fuarında yurtdışından gelen alım heyeti ile Türk oyuncak firmalarını buluşturdu.

Devamını Oku
İNŞAAT MALZEMELERİ İHRACATI %30 ARTTI

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’nin Ocak 2019 sonuçları açıklandı. 2019 yılının ilk ay sonuçlarına göre inşaat malzemeleri sanayi ihracatının miktar olarak geçen yılın Ocak ayına göre yüzde 30,8 arttığı belirtilen endekste; 3,75 milyon ton ihracatın yapıldığı Ocak ayında, son 6 yılın en yüksek ikinci aylık miktar ihracatının gerçekleştiği vurgulandı.

Devamını Oku
KUYUMCULUK SEKTÖRÜ ZORDA !

12 milyar dolarlık sektör 3’lü kıskaç altında. Taksit yasağı, kredi düşüşü ve alım gücünün daralmasıyla kuyum satışları yüzde 60 azaldı. Sektör yakında mağazaların kapanmasından korkuyor.

Devamını Oku
MEVZUATTAKİ HATALAR YÜZÜNDEN 1,5 AYDA 2 BİN 500 KİŞİ İŞSİZ KALDI

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ve ekonomiden sorumlu bakanların da katıldığı Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’nda konuşan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, ücretli poşet uygulamasında sektöre iltimas değil, Avrupa Birliği ile aynı düzenlemeleri istediklerini belirtti. Eroğlu; “Almanya’da mevzuat neyse bizde de aynısı uygulansın razıyız ama bu haliyle kalırsa ne çevre korunur, ne tüketici, ne de sektör. Sadece 1,5 ayda 2 bin 500 kişi işsiz kaldı.

Devamını Oku
ŞUBAT AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI !

Şubat ayı enflasyonu geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19.67 arttı. Bu rakam son dönemde açıklanan bir çok enflasyon verisinde olduğu gibi, 2004 yılından bu yana görülen en yüksek Şubat ayı enflasyonu oldu. Aylık enflasyon ocak ayına göre yüzde 0.16 yükseldi. Marul yüzde 35.19`luk fiyat artışıyla şubat ayının zam şampiyonu oldu. Yıllık enflasyon 5 ay sonra yüzde 20`nin altına geriledi.

Devamını Oku
İTHALATTA EKSTRA VERGİ YÜKÜ KALKIYOR

REUTERS Listesi Güncelleniyor, Ekstra Vergi Yükü Kalkıyor! Konuyla ilgili Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı`nın (PAGEV) açıklaması haberimizde...

Devamını Oku