EKONOMİK BÜYÜMEDE SANAYİ SEKTÖRÜNÜN ROLÜ BÜYÜK

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, güçlü büyümede sanayi sektörünün önemli bir rol oynadığını söyledi.

Devamını Oku
PLASTİK AMBALAJ VE PLASTİK HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

Plastiğin genelde ana kaynağı petrol rafinerisinden arta kalan maddelerdir. Dünya`da üretilen toplam petrolün sadece %4`ü plastik üretimi için kullanılmaktadır. Bunun da sadece %3`ünden plastik poşet üretilmektedir.

Devamını Oku
OTOMOBİL ÜRETİMİ VE İHRACATI AZALDI

Ocak-şubat aylarında otomobil üretimi yüzde 6 azalırken, ihracat da yüzde 7 geriledi.

Devamını Oku
30 DAKİKADA PROTOTİP ÜRETEN MAKİNE

Bursa`da otomotiv ve savunma sanayisine ürün geliştiren bir firma, yaklaşık yarım saatte herhangi bir katı maddeyi tarayıp prototipini yapabilen 3D(üç boyutlu) kopya makinesi üretti.

Devamını Oku
POŞETLER KONUSUNDA YANLIŞ ALGI OLUŞTURULUYOR

KAYSERİ Plastik İşletmeciler Derneği (KAYPİDER) Başkanı Yusuf Özkan, 2019 yılında, marketlerde poşetlerin paralı olmasının gündeme getirileceğini ileri sürerek, Kamuoyunda yanlış algı oluşturuyorlar. Bu, sadece poşetlerin pervasızca, ihtiyaçtan fazla kullanılmasını önlemek maksatlı karardır dedi.

Devamını Oku
CARREFOURSA O ARAZİYİ SATTI

Carrefoursa hipermarket, otopark ve ticaret merkezinden oluşan İstanbul Bayrampaşa’daki 63 dönümlük arazisini sattı.

Devamını Oku
PLASTİK SEKTÖRÜ 36,8 MİLYAR DOLARLIK ÜRETİM YAPTI

Plastik mamul üretimi 2017 yılında miktar bazında yüzde 8,5`lik artışla 9,6 milyon tona, değerde ise yüzde 9 artışla 36,8 milyar dolara yükseldi.

Devamını Oku
GOOGLE, `YOĞUNLAŞTIRILMIŞ MAKİNE ÖĞRETİMİ` HİZMETİNİ DUYURDU

Yapay zeka endüstrisinin en önemli ayaklarından bir tanesini oluşturan Google, geçtiğimiz günlerde duyurduğu `Google Yapay Zeka ile Öğrenim` girişiminin bir parçası olarak bu sefer de `Yoğunlaştırılmış Makine Öğrenimi Kursu` hizmetini duyurdu.

Devamını Oku