AMBALAJDA İHRACAT YÜZDE 8 ARTTI

Türkiye Ambalaj Sektörü 2017 Yılında 787 Milyon Dolarlık Dış Ticaret Fazlası Verdi. Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD), Türkiye Ambalaj Sektörünün 2017 yıl sonu ithalat ve ihracat rakamlarını düzenlediği bir toplantıyla açıkladı. Yılı yine dış ticaret açığı vermeden tamamlayan ambalaj sektörünün ihracatı 2017 yılında bir önceki seneye göre miktar ve değer olarak yüzde 8 arttı. Ambalaj sektörü 2017 yılında 787 milyon dolarlık dış ticaret fazlası verdi.

Devamını Oku
23 NİSAN TATİLİ İÇİN EN FAZLA EGE KIYILARI TERCİH EDİLDİ

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, Ege kıyılarına talep çok yüksek seviyelerde bulunuyor. Özellikle Çeşme, Ayvalık, Marmaris ve Bodrum talebin yüksek olduğu, dolulukların yüksek seviyeye ulaştığı noktalar dedi.

Devamını Oku
BİR TARİHİN DEĞİŞTİĞİ GÜN... 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Türkiye, bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98’inci yılını kutlarken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu o günleri tarihçi İlber Ortaylı şöyle anlatıyor: “Ankara’da yeni bir dönem başladı. İlk defa bir Meclis bütün iktidarı ele alıyordu.”

Devamını Oku
YUMURTA ALIRKEN DİKKAT! YENİ UYGULAMA BAŞLIYOR...

Organik, köy, doğal ve serbest gezen tavuk yumurtası gibi farklı ifadelerle satılan yumurtalarla ilgili çok sayıda şikayet gelmesi üzerine harekete geçen bakanlığın getirdiği yetiştirme metodunun damgalanması uygulaması pazartesi gününden itibaren başlayacak.

Devamını Oku
SANAYİ ÜRETİMİ %9,9 ARTTI

Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %9,9 arttı

Devamını Oku
SÜPER TEŞVİK PAKETİYLE 19 ŞİRKET YATIRIMI NASIL YAPACAK?

Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında yatırım tutarı yaklaşık 135 milyar lira olan 19 firmaya ait 23 projeyle ilgili teşvik belgeleri verildi. Bu projelerle yaklaşık 35 bin kişiye doğrudan istihdam yaratılması öngörülüyor. Yatırımların cari açığa toplam 19 milyar dolarlık olumlu etki yapması bekleniyor. Peki yatırımlar neler?

Devamını Oku
ABD`DE TÜRK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULACAK

Türk-Amerikan iş adamları ABD`deki birkaç eyaletle görüşerek Türk organize sanayi bölgesi kurmayı planlıyor.

Devamını Oku
UYGUN ÖZELLİKLERE SAHİP PLASTİK MALZEMELER HAYAT KURTARIYOR

İstanbul Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün çıkan yangınla birlikte binalarda kullanılan yalıtım malzemeleri tartışma konusu oldu. Yangın sonrasında ortaya çıkan bilgi kirliği karşısında açıklamalarda bulunan Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Reha Gür; “Alev geciktirici ve yanmazlık özelliği olan, standartlara uygun üretilmiş yalıtım, cephe malzemeleri tutuşmayı zorlaştırır ve alevleri söndürüp, alevin yayılmasını geciktirir” dedi.

Devamını Oku