PLASTİK ÜRETİMİ YÜZDE 54,5`LİK ARTIŞLA REKOR KIRDI !

PAGEV tarafından açıklanan ilk çeyrek raporuna göre; sektörün plastik mamul üretimi bir önceki senenin aynı dönemiyle kıyaslandığında miktarda yüzde 48,7 artışla 3,5 milyon tona, değerde ise yüzde 54,5 yükselişle 13,6 milyar dolara ulaştı.

Devamını Oku
İŞSİZLİK ORANI ÇİFT HANEDE

Türkiye`de işsizlik oranı, Şubat 2018`de bir önceki yılın aynı dönemine göre 2 puan azalarak yüzde 10,6 oldu.

Devamını Oku
KİMYA SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR !

Türkiye`nin en çok ihracat yapan üçüncü sektörü olan kimya sanayiyi yeni bir dönem bekliyor. Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkındaki Yönetmelik, Türkiye`de başta petrokimya, plastik, boya, kozmetik ve yalıtım malzemeleri sektörleri için yeni bir dönem başlatacak

Devamını Oku
PAGDER’DE YENİ DÖNEM

Yarım asra dayanan köklü geçmişi ile ülkemizin en deneyimli iş dünyası örgütlerinden olan Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) 37. Olağan Genel Kurulu Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Başkanı oy birliği ile Selçuk Gülsün oldu.

Devamını Oku
AVM`LER 2017 YILINDA 2,2 MİLYAR ZİYARETÇİ ÇEKTİ

Türkiye`deki alışveriş merkezlerinin 2017 yılında 2 milyar 200 milyon ziyaretçi çektiği bilgisini paylaşan AYD Başkanı Hulusi Belgü, Bu sayının 2018 yılında da yükseleceğini düşünüyoruz dedi.

Devamını Oku
RAMAZAN GELMEDEN ZAMLARI GELDİ !

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, 27 Nisan-8 Mayıs arasında 21 üründe fiyatların arttığını belirtti. 11 günde elma yüzde 25 zamlandı, iki ramazan arasında ise kuzu eti fiyatı yüzde 25 arttı.

Devamını Oku
PVC ÜRÜNLERİNE TALEP ARTIYOR

Türkiye ekonomisindeki yerini giderek güçlendiren PVC sektörü, birçok sanayi kolunun en çok ihtiyaç duyduğu alanların başında geliyor.

Devamını Oku
FACEBOOK NE KADAR KÂR ELDE ETTİ?

Facebook`un yılın ilk çeyreğindeki net kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 63 artışla 4,99 milyar dolara ulaştı. Aynı dönemde şirketin geliri yüzde 49 yükselerek 11,97 milyar dolar oldu.

Devamını Oku