GENÇ GİRİŞİMCİ YATIRIM DESTEĞİNİ 5 MİLYON TL`YE ÇIKARDI

Diyarbakır ilinde genç girişimci kendi salça fabrikasını kurup geliştirdi ve Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurulu`ndan aldığı desteği 5 milyon TL`ye çıkardı. 60 kişiye de iş imkanı sağladı.

Devamını Oku
SANAYİ CİRO ENDEKSİ YÜZDE 1,7 ARTTI

Türkiye ekonomisi için sevindirici bir haber, takvim ve mevsim etkisinden arındırılan sanayi ciro endeks sonuçları 2017 Ekim ayına göre % 1,7 artmış durumda.

Devamını Oku
Husky İçin Dev Satın Alma İddiası

ABD’li bir yatırım firması olan Platinum Equity’nin Kanadalı plastik enjeksiyon makineleri üreticisi Husky’yi satın almak için yüksek bir teklif sunduğu iddia ediliyor. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Devamını Oku
Sabic Hollanda’da Yeni Tesis Açtı

Suudi kimya şirketi Sabic, Hollanda’da yeni bir PP ekstürzyon tesisi açarak yeni nesil ürünler üretmeyi hedefliyor.

Devamını Oku
DOLAR 2018`E ZAYIF BAŞLADI

Yılın ilk işlem günlerinde döviz piyasalarında öne çıkan tema ‘zayıf Dolar’ olmaya devam ediyor. Dün güne kötü başlayan Dolar, günün ikinci yarısında ABD tahvil faizlerinde kaydedilen yükselişten destek aldı. Dolar`ın 2018’in ilk aylarında 2017`nin son aylarına göre daha düşük bir seyir izlemesini bekleniyor. Ancak dün izlenen hareketin benzer tempoda, soluksuz şekilde devam edeceğini düşünmek yanıltıcı olabilir.

Devamını Oku
KORDSA POLYESTER İPLİK ÜRETİM KAPASİTESİNİ GENİŞLETİYOR

Kordsa, 19 Aralık haber bülteninde İzmit fabrikasında yılda 7.000 ton kapasitesini artırmak üzere ek bir üretim hattı düzenleyecek töreni gerçekleştirdi. Buna ek olarak, 2018 yılında yaklaşık 37.675 fitkare alana kadar genişletilen, inşaatta takviye için yeni bir polipropilen monofilament hattı inşa edilecek.

Devamını Oku
Ferriot, Negri Bossi’den Pres Satın Aldı

ABD’li üretici Ferriot, Negri Bossi’den aldığı 2,500 tonluk presller ile üretim sürecini hızlandırmayı amaçlıyor. Yeni preslerin kurulumunun yeni yıldan sonra tamamlanması bekleniyor.

Devamını Oku
Çin ve Batı Arasında Ticaret Gerginliği

Çin ve Batı arasındaki ticaret gerginliğinde tansiyon düşmedi. Çin hükümeti, AB’nin koyduğu anti damping önlemlerinin DTÖ’nün anlaşmalarına aykırı olduğunu savunuyor.

Devamını Oku