KOBİ’LER İÇİN REKABETİN YOLU DİJİTAL DÖNÜŞÜMDEN GEÇİYOR

Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen 1. İstanbul KOBİ’ler ve Bilişim Kongresi, “Akıllı Üretimle Küresel Rekabet” temasıyla, Sanayi 4.0 evresinde Türkiye`deki KOBİ’lerin dijital dönüşümüne katkı sağlayacak güncel gelişmelere ışık tuttu.

Devamını Oku
KALİFORNYA`DAKİ EVLERE GÜNEŞ PANELİ ZORUNLULUĞU

ABD`nin Kaliforniya eyaletinde yenilebilir enerjilere geçiş için büyük bir adım atıldı. Kaliforniya Enerji Komisyonu, 2020’den sonra eyalette inşa edilecek evlerin çatılarına güneş paneli konulması zorunluluğu getirdi. Yeni standartlar müstakil evleri ve belli bir yüksekliğin altındaki apartmanları kapsayacak

Devamını Oku
MARDİN`E 1.1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIMLA 1100 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Mardin’de 5 ana fabrika ve 12 yardımcı üniteden oluşan entegre gübre tesisi kurma hazırlıkları devam eden Cengiz Holding, bölgede istihdama dev katkı sağlayacak.

Devamını Oku
KOÇ HOLDİNG TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNİ SATIYOR

2006’da hissedarı olduğu Biletix’i ABD’li Ticketmaster’a satan Koç Holding ertesi yıl GVZ’yi Sestek’e devretti. 2011’de de Koç.net’i Vodafone’a devreden holding, 2013’te ise çağrı ve veri depolama şirketi Callus Bilgi ve İletişim şirketini İtalyan dev Comdata’ya satmıştı. Koç Holding şimdi de teknoloji şirketi Ingage Dijital Pazarlama şirketinin yarısını Hollandalı şirkete satıyor.

Devamını Oku
DOLARIN ATEŞİ DÜŞMÜYOR !

Dolar kuru dünkü rekor seviyelerden sonra yeni günde 4.23 TL seviyesinde hareket ediyor. Euro kuru ise 5.07 seviyelerinde bulunuyor. Piyasalar ABD istihdam raporunu bekliyor.

Devamını Oku
ROBOT VE İNSANIN İŞBİRLİĞİ FABRİKALARIN VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR

Yeni nesil dijital fabrikalarla ilgili açıklamalarda bulunan Mitsubishi Electric Corporation Fabrika Otomasyon Sistemleri Yurtdışı Stratejik Planlama Departmanı Kıdemli Müdürü Hajime Sugiyama, tüketicilerin kişiselleştirilmiş ürün taleplerini karşılayabilecek üretim tesislerinde robotlar ve insanların birlikte çalışmasının verimliliği artırdığını söyledi.

Devamını Oku
PİYASALAR HAFTAYA NASIL BAŞLADI? İŞTE RAKAMLAR...

Gözler enflasyon raporunda, Yeni haftaya 4.04 seviyelerinde başlayan piyasada, TCMB`nin enflasyon raporu izlenecek.

Devamını Oku
OTOMOBİL SATIŞLARI YÜZDE 5,5 ARTIŞ GÖSTERDİ

Türkiye`de otomobil satışları ilk çeyrekte yüzde 5,47`lik artış kaydetti. Yılın ilk iki ayında Avrupa otomobil satışları sıralamasında 9. olan Türkiye`nin bu artış sonrası sıralaması değişmedi.

Devamını Oku