ABD`DEN 100 MİLYAR DOLARLIK YENİ HAMLE

ABD Başkanı Trump, Çin`e haksız misilleme gerekçesiyle öncekilere ilaveten 100 milyar dolarlık gümrük tarifesi uygulanması talimatını verdi.

Devamını Oku
ABD`YE ÇELİK MEKTUBU: `BİZİ MUAF TUTUN`

Reuters`ın edindiği bilgiye göre sektör temsilcileriyle bir görüşme gerçekleştiren Zeybekci, sektörün beklentilerini dinlemesinin ardından ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross`a mektup gönderdi ve Türkiye`nin çelik ve alüminyuma uygulanan ek gümrük vergilerinden muaf tutulmasına yönelik beklentilerini iletti.

Devamını Oku
KAHVE ÜRÜNLERİNE ZORUNLU `KANSERE YOL AÇABİLİR` UYARISI

California`da mahkeme, aralarında ünlü kahve zinciri Starbucks`ın da bulunduğu 90 kahve şirketine açılan davada ürünlere kansere yol açabilir uyarısı koyması gerektiğine hükmetti.

Devamını Oku
REKOR SEVİYEYE ULAŞAN DOLAR HAFTANIN SON GÜNÜNE NASIL BAŞLADI?

ABD Başkanı Donald Trump`ın, son dakika haberiyle Çin`e milyarlarca dolarlık ek gümrük vergisi ve yatırım kısıtlamaları getirilmesini öngören genelgeyi imzalamasını ardından dolar ilk kez 4 TL`yi aşarak 4.03 seviyesini gördü. Sabah saatlerinde ise gevşeme geldi.

Devamını Oku
ÇİNLİ ŞİRKETTEN TÜRKİYE`YE 110 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Çinli kablo şirketi ZTT Grup`un Uluslararası İş Bölümü Üst Yöneticisi Ryan Shi, Elektrik iletiminde kullanılan yüksek ve ekstra yüksek voltaj türü kabloların Türkiye`de üretilmesi için adım attık. Türkiye`ye ilk etapta 65 milyon dolar, iki yıl içinde ise toplam 110 milyon dolarlık yatırım hedefliyoruz dedi.

Devamını Oku
HASTEK MÜŞTERİLERİNİ ÇİN’E GÖTÜRÜYOR

Hastek Plastik Sistemleri büyük makine yatırımı yapacak müşterilerini Çin’de yer alan Borche fabrikasına, cihazı yerinde görmeye götürüyor.

Devamını Oku
MOVACOLOR, GELİŞTİRDİĞİ YAZILIM İLE ÜRETİM TAKİBİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR

MOVACOLOR, geliştirdiği SQL veri tabanlı MC Smart hammadde takip yazılımı ile tüm gravimetrik dozajlama cizalarıyla haberleşmeyi sağlıyor.

Devamını Oku
PLASTİK KAPLAMASIYLA DİKKAT ÇEKEN YENİ NOKIA AKILLI TELEFONU

Günümüzün çılgın bir hızla büyüyen akıllı telefon pazarına hızlı bir giriş yapan Finlandiya merkezli firma Nokia, android tabanlı modellerini hızla genişletiyor. Daha fazla müşteriye ulaşmak isteyen Nokia ürünleri için kendisine gelişmekte olan ülke pazarlarını seçiyor. Alternatiflerine göre oldukça uygun fiyatlı bir model tasarlayan teknoloji devi, ürünü yakın zamanda tanıtmaya hazırlanıyor. Nokia 1 ismi ile duyurulan modeli tüketiciler büyük ihtimalle önümüzde ki Mobil Dünya Kongresi`nde görebilecekler.

Devamını Oku