MİDEA PLASTİK ENDÜSTRİSİNDE DAHA FAZLA İŞ BİRLİĞİ İSTİYOR

MİDEA PLASTİK ENDÜSTRİSİNDE DAHA FAZLA İŞ BİRLİĞİ İSTİYOR

Dünyanın en büyük beyaz eşya üreticisi Çin`in Midea Grubu, plastik endüstrisi ile sensörleri değiştirmek ya da yeni köpük yalıtımı sağlayan yeni nesil malzemeleri geliştirmek için daha fazla işbirliği çağrısında bulunuyor.
 

Dünyanın en büyük beyaz eşya üreticisi Çin'in Midea Grubu, plastik endüstrisi ile sensörleri değiştirmek ya da yeni köpük yalıtımı sağlayan yeni nesil malzemeleri geliştirmek için daha fazla işbirliği çağrısında bulunuyor.
 

Bu, Plastik Mühendisleri Derneği ve Chinaplas fuarının ve Hong Kong merkezli Adsale Exhibition Services Ltd.'nin sahibi tarafından organize edilen ve 7 Kasım'da Çin'de düzenlenen teknik konferansta, Midea'nın malzeme araştırma merkezi müdürü Yuming Xiong'un bir mesajı vardı. Xiong , '' Plastik alanında materyal yeniliğine oldukça dikkat ediyoruz. Yeni materyallerimizin geleneksel sensörle birlikte çalışmasının yeni ürünlerimiz üzerinde etkili olacağını umuyoruz. 
 

Özellikle, şirket, anti-parmak izi ve katalizörler de dahil olmak üzere plastik malzemelerinde yenilik arayışı içinde olduğunu söyledi. Xiong, "Bir ev eşyası üreticisi olarak yeni malzemelere ihtiyacımız var . Maalesef, yeni materyallerin çoğu süper hidrofilik malzeme ve kolay temizlik için süper hidrofobik materyal gibi deneysel bir konumdadır. " dedi.
 

Midea, teknoloji yoğun pazarlara doğru genişlemektedir: 2016 yılında Alman robot yapımcısı Kuka AG'yi satın alarak, endüstriyel ve tıbbi robotlar için fabrika otomasyon ve pazarlarına girmenin bir yolu olarak gördü. Merkezi, Foshan şehrindeki yenilik merkezinin 10.000'den fazla AR-GE personelini ağırlayabileceğini belirtti. Foshan yakınlarındaki Shenzhen imalat ve geliştirme merkezindeki bir günlük SPE etkinliği, Shenzhen Modern Malzeme Derneği tarafından finansman materyali geliştirmede sigorta endüstrisini dahil etmek üzere yeni bir Çin hükümeti finansman mekanizmasına ilişkin bir sunum da içeriyordu. Program, gelişmiş çelik ve demir dışı metaller, gelişmiş kimyasallar ve kompozit malzemeler de dahil 129 farklı ürün kategorisini içeriyor. Program, ülkenin Made in China 2025 girişimi kapsamında yer alıyor. Olay, otomobil endüstrisi ve kompozitler üzerine yapılan araştırmalarla birlikte Çin'deki gelişmelere ilişkin sunumları da içeriyordu.
 

Çin'in en büyük plastik katkı maddesi olan Kingfa Science and Technology Co. Ltd., Çinli bir hoparlörün yanı sıra, akıllı cihazlar için malzemelerin araştırma için önemli bir sürücü olmasını beklediğini belirtti. 
 

Bununla birlikte, tüm teknoloji konuşmaları, bir konuşmacının, endüstriyi son tüketicinin ne istediğine odaklanmaya çağırmasına yol açtı. Tupperware Brands Corp.'daki araştırma ve ürün yeniliğinin başkan yardımcısı David Kusuma, konferansa, şirketin ürününün yaşam kalitesini nasıl artırabileceğine odaklandığını ve çok işlevli ürünlerde ürün geliştirmeyi hedeflediğini söyledi.
 

"Sorun, ilk olarak teknolojilere odaklanmamızdır,  ama tüketicilerin ihtiyaçlarına odaklanmanız gerekir" dedi. "Böylelikle ihtiyaçları karşılayan teknolojileri buluyorsunuz, önce teknolojiye çok fazla odaklanırsanız, sonunda kimse bunu istemez, bu da size ekstradan fazla iş yüküne neden olur."
 

Ayrıca konferansta, gelişmekte olan piyasalardaki tüketicilerin şirket için önemli bir büyüme sürücüsü haline geldiğini söyledi. Tupperware'in 2016'daki satışlarının yaklaşık yüzde 66'sı gelişmekte olan piyasalardan geldiğini belirtti ve 2020 yılına kadar dünyanın orta sınıfının yarısından fazlasının Asya-Pasifik bölgesinde olacağı öngörülüyor."Dolayısıyla bu durum, küresel olmasını isteyen herhangi bir şirket için gerçekten dikkate alınması ve dikkat edilmesi gereken son derece önemlidir" dedi.
 

Konferans, Bethel, Conn. Merkezli Çin'de SPE tarafından ortaklaşa düzenlenen ilk konferanstır ve Adsale Başkanı Stanley Chu, iki organizasyonun yıllık bazda daha çok şey yapmaya baktıklarını söyledi.