AKILLI TELEFONLARDAKİ ŞARJ PROBLEMİ NASIL ÇÖZÜLÜR?

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden Apple ve Samsung’un amiral gemisi akıllı telefonları pil sorunlarıyla gündemde. Oluşan şikayetler sonucunda Apple, eski ve kapasitesini yitiren mobil cihaz pillerinin, dolayısıyla cihazların ömrünü uzatmak için iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus ve SE’nin işlem gücünü düşürdüğünü açıkladı. Şirket bu telefonların sahipleri için indirimli pil değişim programı başlattı.

Devamını Oku
Clariant, Renk Tahminlerinde Revizyona Gidiyor

Özel kimyasallar üreticisi Clariant, ColorForwad isimli trend izleme platformunda revizyon gerçekleştirecek. Değişiklikler 2018 yılı başında yayımlanması beklenen ColorForwad 2019 sayısında hayata geçecek.

Devamını Oku
Ferriot, Negri Bossi’den Pres Satın Aldı

ABD’li üretici Ferriot, Negri Bossi’den aldığı 2,500 tonluk presller ile üretim sürecini hızlandırmayı amaçlıyor. Yeni preslerin kurulumunun yeni yıldan sonra tamamlanması bekleniyor.

Devamını Oku
Sibur’dan Kapasite Artırımı Çalışması

Rus özel kimyasallar üreticisi Sibur, özellikle iç piyasada ki yükselen talebi karşılamak için tereftalik asit üretimini yıllık 350 bin tona çıkarmayı hedefliyor.

Devamını Oku
Preh GmbH’den “ePower” Yatırımı

Alman şirket Preh GmbH, Norveçli üretici Kongsberg Automotive’in ePower iş birimini satın aldığını açıkladı. Anlaşmanın mali detayları hakkında bilgi verilmezken, satın almanın 2017 yılı bitmeden gerçekleşmesi bekleniyor.

Devamını Oku
Rusya’nın SPVC İthalatı Azaldı, İhracatı Arttı

Rusya’nın SPVC ithalatı 2017 yılının 11 aylık döneminde yüzde 62 düşüş gösterdi. Rusya’nın gerçekleştirdiği ihracat ise aynı dönemde yüzde 44 arttı.

Devamını Oku
Clariant Müşteri Odaklı Çözümler İle Ön Plana Çıktı

Plast Eurasia 2017’de müşterileri ile buluşan Clariant, Türkiye masterbatch sektöründe müşteri odaklı çözümleri ile dikkat çekti. İsviçreli üretici fuar süresince renk masterbatchleri ve katkı masterbatchleri ile müşterilerinin karşısına çıktı.

Devamını Oku
Enflasyon Yüzde 12,98 Oldu

Enflasyon rakamları beklentilerin üzerine çıktı. Kasım ayı TÜFE yüzde 1,49 arttı. Enflasyon rakamları yıllık bazda yüzde 12,98 oldu.

Devamını Oku