Preh GmbH’den “ePower” Yatırımı

Preh GmbH’den “ePower” Yatırımı

Alman şirket Preh GmbH, Norveçli üretici Kongsberg Automotive’in ePower iş birimini satın aldığını açıkladı. Anlaşmanın mali detayları hakkında bilgi verilmezken, satın almanın 2017 yılı bitmeden gerçekleşmesi bekleniyor.
 

Alman elektronik kontrol tedarikçisi Preh GmbH, on-board şarj aleti tedarikçisi Kongsberg Automotive’in ePower iş birimini satın aldığını açıkladı. Yapılan anlaşmanın maliyeti ile ilgili bir bilgi verilmedi.
 

Alman şirket Preh GmbH, otomotiv sektörü için enjeksiyon kalıplı kontrol panelleri üretimi yapıyor. Kongsberg Automotive’den satın alınan ePwer iş birimi ise 2011 yılında kurulup, seri elektrikli ve hibrid araçlar için güç aktarma organlarında kullanılan dahili şarj cihazlarını geliştiriyor. Preh’in satın aldığı ePower yerni bir iş kolu olmasına karşınm Volvo gibi önemli otomotiv firmaları ile çalıştı.
 

Yapılan anlaşmanın 2017 yılı sonlarına kadar hayata geçirilmesi hedefleniyor. Güçlü bir satın alma faaliyetine girişen Preh Group, 2016 yılında oldukça güçlü rakamlar elde etti ve bu süreçte 1,18 milyar euro satış geliri elde ederek rekor kırdı. Alman şirket mayıs ayında yeni yatırım faaliyetleri içinde olacağını açıklamıştı.