Beyaz Eşya Satışları Azaldı

Türkiye’de beyaz eşya satışları kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 azaldı. Satış rakamları 2017 yılının ocak-kasım döneminde ise yüzde 17 arttı.

Devamını Oku
Yerli Oyuncağa İlgi Artıyor

Yerli Oyuncağa İlgi Artıyor İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), oyuncak sektöründe gelecek araştırması çalıştayı düzenledi. Türkiye Oyuncakçılar Derneği (OYDER)’in desteği ile İKMİB tarafından gerçekleştirilen çalıştayda sektörün durumu, yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri konuları tartışıldı.

Devamını Oku
Siemens, Gebze`deki Yeni Fabrikasını Törenle Açtı

Siemens, Gebze`deki Yeni Fabrikasını Törenle Açtı Siemens`in devreye aldığı yeni fabrikasıyla Gebze`deki yatırımı 65 milyon euroya ulaştı. Açılışta konuşan Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi Helmrich, kendilerini Türkiye`de yerel bir şirket olarak gördüklerini söyledi.

Devamını Oku
SAP’den Müşterilerine İran Uyarısı

SAP’den Müşterilerine İran Uyarısı Teknoloji devi, Türkiye’de iş yaptığı tüm şirketlere İran ile çalışmadığı ve çalışmayı düşünmediğine dair dijital ortamda bir taahhüt metni göndererek imzalamaları talebinde bulundu.

Devamını Oku
TANAP ile ilk gaz akışı ne zaman başlıyor?

2015 yılında temelleri atılan Trans Adriyatik Boru Hattı’nda (TANAP) sona gelindi. Türkiye’yi Avrupa gazında önemli aktör haline dönüştürecek dev projede ilk test için geri sayım başladı. Gaz akışıyla birlikte enerji fiyatlarında indirim beklenirken, Avrupa`nın gaz vanası da artık Türkiye`nin elinde olacak.

Devamını Oku
TÜSAD Başkanı Bilecik’ten Endüstri 4.0 Açıklaması

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Endüstri 4.0’ın önemine vurgu yaparak, Türkiye’nin teknolojik gelişmeleri takip etmesinin oldukça kritik olduğunun altını çizdi.

Devamını Oku
Milli Gelir 3 Trilyon TL’yi Aşabilir

Türkiye`nin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) bazında milli geliri, büyüme hızının yılın son çeyreğinde yüzde 5,4`ü geçmesi halinde ilk kez 3 trilyon lirayı aşacak.

Devamını Oku
Cari Açık Beklentilerin Altında

Cari açık ekim ayında 3,83 milyar dolar oldu ve beklentilerin altında kaldı. Piyasa beklentisi 4,1 milyar dolardı.

Devamını Oku