TURİZM GELİRLERİ İLK ÇEYREKTE YÜZDE 31,3 ARTTI

Türkiye`nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 31,3 artarak 4 milyar 425 milyon 237 bin dolar olarak gerçekleşti.

Devamını Oku
MERKEZ BANKASI YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Erken seçim sürecindeki Türk ekonomisinden enflasyonla ilgili olumsuz haberler geliyor. Ocak ayında 2018 yılı enflasyon beklentisini %7.9 olarak açıklayan Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, bugün İstanbul’da düzenlediği “Enflasyon Raporu 2018-II başlıklı toplantıda beklentinin %8,4 olarak güncelledi

Devamını Oku
AMBALAJDA İHRACAT YÜZDE 8 ARTTI

Türkiye Ambalaj Sektörü 2017 Yılında 787 Milyon Dolarlık Dış Ticaret Fazlası Verdi. Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD), Türkiye Ambalaj Sektörünün 2017 yıl sonu ithalat ve ihracat rakamlarını düzenlediği bir toplantıyla açıkladı. Yılı yine dış ticaret açığı vermeden tamamlayan ambalaj sektörünün ihracatı 2017 yılında bir önceki seneye göre miktar ve değer olarak yüzde 8 arttı. Ambalaj sektörü 2017 yılında 787 milyon dolarlık dış ticaret fazlası verdi.

Devamını Oku
DIŞ TİCARET AÇIĞI 5,9 MİLYAR DOLAR

Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; Mart ayında dış ticaret açığı yüzde 28,8 artarak 5 milyar 855 milyon dolara yükseldi.

Devamını Oku
OTOMOBİL SATIŞLARI YÜZDE 5,5 ARTIŞ GÖSTERDİ

Türkiye`de otomobil satışları ilk çeyrekte yüzde 5,47`lik artış kaydetti. Yılın ilk iki ayında Avrupa otomobil satışları sıralamasında 9. olan Türkiye`nin bu artış sonrası sıralaması değişmedi.

Devamını Oku
SAĞLIK TURİZMİNDE TERCİH TÜRKİYE

2017 yılında 1 milyonu aşkın kişi Türkiye`ye sağlık turizmi için geldi ve yaklaşık 10 milyar dolardan fazla Türkiye`ye döviz girdisi sağladı.

Devamını Oku
BİR TARİHİN DEĞİŞTİĞİ GÜN... 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Türkiye, bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98’inci yılını kutlarken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu o günleri tarihçi İlber Ortaylı şöyle anlatıyor: “Ankara’da yeni bir dönem başladı. İlk defa bir Meclis bütün iktidarı ele alıyordu.”

Devamını Oku
ABD`DE TÜRK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULACAK

Türk-Amerikan iş adamları ABD`deki birkaç eyaletle görüşerek Türk organize sanayi bölgesi kurmayı planlıyor.

Devamını Oku