KİMYA SEKTÖRÜNDE İTİCİ GÜÇ, PLASTİK VE MAMÜLLERİ

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) verilerine göre kimya sektöründe plastik ve mamulleri, kimya ihracatının itici gücü olmaya devam ediyor. Mart ayında en fazla ihracatı gerçekleştirilen plastikler ve mamulleri 539 milyon 676 bin 510 dolarlık ihracatla birinci sırada yer aldı.

Devamını Oku
EKONOMİK BÜYÜMEDE SANAYİ SEKTÖRÜNÜN ROLÜ BÜYÜK

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, güçlü büyümede sanayi sektörünün önemli bir rol oynadığını söyledi.

Devamını Oku
İNŞAAT SEKTÖRÜ ENDÜSTRİ 4.0 İLE KONUT YAPACAK

Dijital dönüşüm inşaat sektörüne de sıçradı. Türk müteahhitleri, robot üreten şirketlerle dirsek temasına başladı. Birçok markalı konut üreticisi, Ar-Ge çalışmalarını hızlandırdı. Müteahhitler hızlı ve hatasız iş için robotların kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. 3D yazıcı ile ev yapma fikri de sektörde kabul görmeye başladı.

Devamını Oku
PLASTİK SEKTÖRÜ 36,8 MİLYAR DOLARLIK ÜRETİM YAPTI

Plastik mamul üretimi 2017 yılında miktar bazında yüzde 8,5`lik artışla 9,6 milyon tona, değerde ise yüzde 9 artışla 36,8 milyar dolara yükseldi.

Devamını Oku
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE İSTİHDAM AZALDI

İnşaat istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,7 azalarak 67,8`e geriledi.

Devamını Oku
MAKİNEDE YÜKSEK TEKNOLOJİ YATIRIMI

Uzun vadeli strateji belirleme noktasında, üretimde teknoloji dönemine geçmeyi hedef alan Makine sektörü, teknoloji yatırımlarını hızlandırdı. Sanayinin itici gücü konumundaki makine sektörünün güçlü temsilcileri, 2017 yılını hedeflerine ulaştıkları yıl olarak ilan etti.

Devamını Oku
KADINLAR MAKİNE SEKTÖRÜNDE HARİKALAR YARATIYOR

Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Dalgakıran: Makine sektöründe kadınlar işin içine girdiği zaman harikalar yaratıyorlar, diğer alanlardaki mühendisliklerde de böyle. Sizin disiplininize, bakış açınıza, titizliğinize, hırsınıza bu ülkenin ihtiyacı var dedi.

Devamını Oku
PLASTİK VE KİMYA SEKTÖRÜNDE BÜYÜME HIZLANDI

Yarattığı katma değer ve sağladığı istihdam ile sanayide hızlı bir gelişim içinde olan plastik ve kimya sektörü temsilcileri, her iki sektöründe son yıllarda önemli bir gelişim gösterdiğini söyledi. Plastik ve kimya sektörünü geleceğe taşıyacak olan stratejinin, `Ar-Ge` olduğu görüşü belirtildi.

Devamını Oku