İngiltere’de Kimya Sektörü Büyüdü

İngiltere’de Kimya Sektörü Büyüdü

İngiltere’de kimya sektörü, genel sanayi üretimi ortalamasının üzerinde büyüdü. Bu büyümede sterlinde yaşanan değer kaybı ve kapasite artırımı yatırımlarının etkili olduğu savunuluyor.
 

Kimya Endüstrisi Birliği Baş Ekonomisti Stephen le Roux, İngiltere’de kimya endüstrisinin sterlinin diğer para birimlerine karşı yaşadığı değer kaybı ve Brexit konusunda yaşanan belirsizliklere rağmen, ülkedeki sanayi rakamlarının üzerinde büyüme gösterdiğini söyledi.
 

İngiltere’de sanayi üretiminin eylül ayında yüzde 2 büyümesine rağmen, kimya sanayinde bu rakamın yüzde 3 seviyesinde olduğunun altını çizen Le Roux, “Sterlindeki düşüş bir anahtar görev gördü. Ayrıca daha önce yapılan kapasite artırımı yatırımları da önemli bir etken oldu. Ayrıca, endüstri kaynakları İngiltere dışındaki pazarları iyi kullanıyor.” dedi.
 

Kimya Endüstrisi Birliği, geçen hafta yayımlanan raporda, İngiltere’de kimya ve ilaç sektörlerindeki istihdam oranları son üç ayda toparlandı ve yaşanan yüzde 12’lik artışla 2015 yılından beri yaşanan en büyük istihdam artışı meydana geldi.
 

Birlik üyeleri arasında yapılan ankette, İngiltere’de kimya sektörü şirketlerinin kafasında Brexit olmaya devam edecek ancak, ankete göre kimya şirketleri yatırımlarına devam edecek. Buna rağmen, İngiltere’nin 2019 yılında AB’den tamamen ayrılması durumunu gözden kaçırmayan sektör yöneticilerinin yatırım tutumlarının uzun vadede sekteye uğraması bekleniyor.