POŞETLER KONUSUNDA YANLIŞ ALGI OLUŞTURULUYOR

KAYSERİ Plastik İşletmeciler Derneği (KAYPİDER) Başkanı Yusuf Özkan, 2019 yılında, marketlerde poşetlerin paralı olmasının gündeme getirileceğini ileri sürerek, Kamuoyunda yanlış algı oluşturuyorlar. Bu, sadece poşetlerin pervasızca, ihtiyaçtan fazla kullanılmasını önlemek maksatlı karardır dedi.

Devamını Oku
GOOGLE, `YOĞUNLAŞTIRILMIŞ MAKİNE ÖĞRETİMİ` HİZMETİNİ DUYURDU

Yapay zeka endüstrisinin en önemli ayaklarından bir tanesini oluşturan Google, geçtiğimiz günlerde duyurduğu `Google Yapay Zeka ile Öğrenim` girişiminin bir parçası olarak bu sefer de `Yoğunlaştırılmış Makine Öğrenimi Kursu` hizmetini duyurdu.

Devamını Oku
ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

TÜİK şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, TÜFE şubat ayında yüzde 0,73 artarken, yıllık bazda yüzde 10,26 oldu. TÜFE`de şubat ayında beklenti yüzde 0.50 artış, yıl sonunda ise yüzde 9.15 olması yönündeydi.

Devamını Oku
ALTIN FİYATLARI YÜKSELİYOR

Altın fiyatları, doların sert düşüş sonrası sakin seyretmesi ile birlikte 4 ayın en yüksek seviyesi yakınında tutundu. Altının gram fiyatı güne yükselişle başlamasının ardından 165 lira ile tarihi zirvesinin hemen altında işlem görüyor.

Devamını Oku
LONDRA`DAKİ BİR MAĞAZA 60.000 PLASTİK ŞİŞEYİ 3D PRİNTER İLE DÖNÜŞTÜRDÜ

Plastik sektörünün olmazsa olmaz alanlarından biri de dekorasyondur. Her gün farklı alternatifler görmek mümkün. Ancak İç mimarlık için sürdürülebilir tasarım çözümlerine rastlamak pek kolay değil. Hep daha lüks, daha dekoratif şeyler arayan tasarımcılar haliyle müşterilerinin karşısında yeniden değerlendirmek yerine hep yeni malzemeler kullanmayı tercih ediyor.

Devamını Oku
Sabic Hollanda’da Yeni Tesis Açtı

Suudi kimya şirketi Sabic, Hollanda’da yeni bir PP ekstürzyon tesisi açarak yeni nesil ürünler üretmeyi hedefliyor.

Devamını Oku
PLASTİK GERİ DÖNÜŞÜMÜ AKBİL KAZANDIRIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metal ve plastik materyalleri geri dönüşüme kazandırmak için şehrin farklı noktalarına 100 mobil plastik otomatı yerleştirecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin Akıllı Mobil Aktarma Otomatı geri dönüşüm için kullananlar materyallerden İstanbul kart kredi kazanabilecek. Kağıt, metal, plastik gibi yeniden ekonomiye kazandırılabilir materyalleri işleyecek olan otomatlar, atıkların geri dönüşüm değeri kadar bedeli şehir içi ulaşım sistemlerinde ödeme aracı olarak kullanılan İstanbul karta kredi olarak yükleyecek.

Devamını Oku
AKILLI TELEFONLARDAKİ ŞARJ PROBLEMİ NASIL ÇÖZÜLÜR?

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden Apple ve Samsung’un amiral gemisi akıllı telefonları pil sorunlarıyla gündemde. Oluşan şikayetler sonucunda Apple, eski ve kapasitesini yitiren mobil cihaz pillerinin, dolayısıyla cihazların ömrünü uzatmak için iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus ve SE’nin işlem gücünü düşürdüğünü açıkladı. Şirket bu telefonların sahipleri için indirimli pil değişim programı başlattı.

Devamını Oku