PLASTİK SEKTÖRÜ 36,8 MİLYAR DOLARLIK ÜRETİM YAPTI

Plastik mamul üretimi 2017 yılında miktar bazında yüzde 8,5`lik artışla 9,6 milyon tona, değerde ise yüzde 9 artışla 36,8 milyar dolara yükseldi.

Devamını Oku
UZMANLAR UYARIYOR; HAVALAR ISINMADAN ÖNLEMİNİZİ ALIN!

Özellikle bahar ve yaz aylarında kapasitesi zorlandığından arızalanma riski bulunan soğutma sistemlerinin, üretimde aksamalara yol açmaması için proses ihtiyaçlarına göre kontrolünün yapılması gerekiyor.

Devamını Oku
MAKİNEDE YÜKSEK TEKNOLOJİ YATIRIMI

Uzun vadeli strateji belirleme noktasında, üretimde teknoloji dönemine geçmeyi hedef alan Makine sektörü, teknoloji yatırımlarını hızlandırdı. Sanayinin itici gücü konumundaki makine sektörünün güçlü temsilcileri, 2017 yılını hedeflerine ulaştıkları yıl olarak ilan etti.

Devamını Oku
CASPER AKILLI TELEFONLARINI TÜRKİYE`DE ÜRETECEK

Casper 2018 yılı içinde Türkiye`de ilk ayağını başlatacağı akıllı telefon üretiminin tamamını önümüzdeki senelerde Türkiye`de gerçekleştirmeyi planlıyor.

Devamını Oku
KORDSA POLYESTER İPLİK ÜRETİM KAPASİTESİNİ GENİŞLETİYOR

Kordsa, 19 Aralık haber bülteninde İzmit fabrikasında yılda 7.000 ton kapasitesini artırmak üzere ek bir üretim hattı düzenleyecek töreni gerçekleştirdi. Buna ek olarak, 2018 yılında yaklaşık 37.675 fitkare alana kadar genişletilen, inşaatta takviye için yeni bir polipropilen monofilament hattı inşa edilecek.

Devamını Oku
Beyaz Eşya Satışları Azaldı

Türkiye’de beyaz eşya satışları kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 azaldı. Satış rakamları 2017 yılının ocak-kasım döneminde ise yüzde 17 arttı.

Devamını Oku
Sibur’dan Kapasite Artırımı Çalışması

Rus özel kimyasallar üreticisi Sibur, özellikle iç piyasada ki yükselen talebi karşılamak için tereftalik asit üretimini yıllık 350 bin tona çıkarmayı hedefliyor.

Devamını Oku
Plastik Sektörü 2018`de En Az %5 Büyüme Bekliyor

Üretim kapasitesi ile dünyada altıncı, Avrupa`da ise ikinci sırada yer alan Türkiye plastik sektörü büyüme ivmesini devam ettirdi.

Devamını Oku