FUAR DESTEKLERİNE YENİDEN DÜZENLEME YAPILDI

Fuarların tanıtımı ve bilinirliği için yurt dışında ve yurt içinde verilen destekler Dolar`dan, TL`ye dönüştürüldü. Para biriminin değişimiyle birlikte verilen destek miktarı da azalmış oldu. Resmi Gazete de yayınlanan kararla, yurt içi fuarın destek kapsamına alınması için TOBB internet sitesinde ve Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanan yıllık yurt içi fuar takviminde yer alması şartı korundu.

Devamını Oku
Araç muayenede yeni dönem!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in araç muayene ücretlerinin kredi kartıyla ödenebilmesi talebini içeren soru önergesine Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’dan olumlu yanıt geldi. Arslan, araç muayene ücretlerinin kredi kartı ile ödenebilmesi ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı, işletici firmalar ve bankalar nezdinde bir çalışma başlatıldığını söyledi.

Devamını Oku
ATM`den İşlem Yapacaklar Dikkat! Yönetmelik Değişti.

BDDK`nın, Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, 29138 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan söz konusu yönetmeliğin 14`üncü maddesinin ikinci fıkrası değiştirildi.

Devamını Oku
Açılan ve Kapanan Şirket Sayısı Azaldı

Açılan şirket sayısı kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,56 düştü. Kapanan şirket sayısı ise aynı dönemde yüzde 11,71 oranında azaldı.

Devamını Oku
FED’in Son Faiz Kararı Bekleniyor

FED, yılın son faiz kararını yarın açıklayacak. Faiz kararı, bugün başlayacak FOMC toplantısı sonrasında açıklanacak. Ekonomistler, FED’in 25 baz puan faiz artırımına gitmesini bekliyor.

Devamını Oku
Enflasyon Yüzde 12,98 Oldu

Enflasyon rakamları beklentilerin üzerine çıktı. Kasım ayı TÜFE yüzde 1,49 arttı. Enflasyon rakamları yıllık bazda yüzde 12,98 oldu.

Devamını Oku
Açılan Şirket Sayısı Arttı

TOBB verilerine göre, 2017 yılının ekim ayında açılan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 37 artış gösterdi.

Devamını Oku
AR-GE Harcamalarında Artış

Ar-GE harcamaları 2016 yılında bir önceki yıla göre yüzde 19,5 artışla 24 milyar 641 milyon TL oldu.

Devamını Oku