ZORLU HOLDİNG`DEN ÇİNLİLERLE 4.5 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA

Zorlu Grubu ve Çinli GSR, 4.5 milyar dolar yatırımla elektrikli otomobil ve enerji depolama pillerine yönelik batarya fabrikası kuruyor. Dev fabrika yılda 500 bin araca batarya üretecek.

Devamını Oku
BATILI BANKALARIN MODERN İPEKYOLU YARIŞI

Citigroup, HSBC ve Standard Chartered gibi büyük bankaların, Çin`in `Kuşak ve Yol` projesinde rol almak için birbirleriyle yarıştığı belirtilirken, birçok banka proje ile bağlantılı onlarca anlaşma imzalamayı başardı.

Devamını Oku
HASTEK MÜŞTERİLERİNİ ÇİN’E GÖTÜRÜYOR

Hastek Plastik Sistemleri büyük makine yatırımı yapacak müşterilerini Çin’de yer alan Borche fabrikasına, cihazı yerinde görmeye götürüyor.

Devamını Oku
MİDEA PLASTİK ENDÜSTRİSİNDE DAHA FAZLA İŞ BİRLİĞİ İSTİYOR

Dünyanın en büyük beyaz eşya üreticisi Çin`in Midea Grubu, plastik endüstrisi ile sensörleri değiştirmek ya da yeni köpük yalıtımı sağlayan yeni nesil malzemeleri geliştirmek için daha fazla işbirliği çağrısında bulunuyor.

Devamını Oku
ÇİN`DEN 10 YILLIK YETENEK VİZESİ

Devlet medyasına göre yayınlanan haberde Çin Halk Cumhuriyeti tarafından verilecek yetenek vizesinin süresi 5 ila 10 yıl arasında olacak. Başvuranlarda aranan özellikler arasında teknoloji sektöründe liderler, girişimci ve bilim insanı olmak gibi niteliklerde var. Çin`in ekonomik ve sosyal olarak kalkınma amacıyla belirlediği hedefler arasında yurt dışından gelecek olan nitelikli uzmanlar önemli bir yer ediniyor. Sistem tanıtıldığında Çin`e 50 bin yabancı gelebilir.

Devamını Oku
Çin ve Batı Arasında Ticaret Gerginliği

Çin ve Batı arasındaki ticaret gerginliğinde tansiyon düşmedi. Çin hükümeti, AB’nin koyduğu anti damping önlemlerinin DTÖ’nün anlaşmalarına aykırı olduğunu savunuyor.

Devamını Oku
Çin Endüstri 4.0 Programıyla Dijitalde Çığır Açacak

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komitesi ile Alman Siemens Grubu arasında kısa süre önce dijital teknoloji alanında işbirliği mutabakatı imzalandı. Mutabakatta, “Çin Malı 2025” stratejisi ve “İnternet+” olumlu değerlendirilerek, Çin’de sanayi alanlarının dönüşümüne ve kalitesinin yükseltilmesine destek verileceği belirtildi.

Devamını Oku
Rusya’nın SPVC İthalatı Azaldı, İhracatı Arttı

Rusya’nın SPVC ithalatı 2017 yılının 11 aylık döneminde yüzde 62 düşüş gösterdi. Rusya’nın gerçekleştirdiği ihracat ise aynı dönemde yüzde 44 arttı.

Devamını Oku