REKOR SEVİYEYE ULAŞAN DOLAR HAFTANIN SON GÜNÜNE NASIL BAŞLADI?

ABD Başkanı Donald Trump`ın, son dakika haberiyle Çin`e milyarlarca dolarlık ek gümrük vergisi ve yatırım kısıtlamaları getirilmesini öngören genelgeyi imzalamasını ardından dolar ilk kez 4 TL`yi aşarak 4.03 seviyesini gördü. Sabah saatlerinde ise gevşeme geldi.

Devamını Oku
HAFTANIN İLK GÜNÜNDE PİYASALAR NASIL?

Enflasyon verisi öncesi 3.8159 seviyesinde hareket eden dolar/TL beklentilerin üzerinde gelen veri sonrası 3.8216 seviyesine kadar yükseldi. Euro/TL 4.69 seviyesinde hareket ediyor.

Devamını Oku
RUSYA İLE 100 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HEDEFİ İÇİN PLAN HAZIRLANDI

Türkiye ile Rusya arasında 100 milyar dolarlık ticaret hacmi için hazırlanan yol haritasıyla, önce 2008`deki 38 milyar dolarlık hedef yakalanacak, ardından büyük hedef gelecek.

Devamını Oku
ZORLU HOLDİNG`DEN ÇİNLİLERLE 4.5 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA

Zorlu Grubu ve Çinli GSR, 4.5 milyar dolar yatırımla elektrikli otomobil ve enerji depolama pillerine yönelik batarya fabrikası kuruyor. Dev fabrika yılda 500 bin araca batarya üretecek.

Devamını Oku
ALTIN FİYATLARI YÜKSELİYOR

Altın fiyatları, doların sert düşüş sonrası sakin seyretmesi ile birlikte 4 ayın en yüksek seviyesi yakınında tutundu. Altının gram fiyatı güne yükselişle başlamasının ardından 165 lira ile tarihi zirvesinin hemen altında işlem görüyor.

Devamını Oku
FUAR DESTEKLERİNE YENİDEN DÜZENLEME YAPILDI

Fuarların tanıtımı ve bilinirliği için yurt dışında ve yurt içinde verilen destekler Dolar`dan, TL`ye dönüştürüldü. Para biriminin değişimiyle birlikte verilen destek miktarı da azalmış oldu. Resmi Gazete de yayınlanan kararla, yurt içi fuarın destek kapsamına alınması için TOBB internet sitesinde ve Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanan yıllık yurt içi fuar takviminde yer alması şartı korundu.

Devamını Oku
DOLAR 2018`E ZAYIF BAŞLADI

Yılın ilk işlem günlerinde döviz piyasalarında öne çıkan tema ‘zayıf Dolar’ olmaya devam ediyor. Dün güne kötü başlayan Dolar, günün ikinci yarısında ABD tahvil faizlerinde kaydedilen yükselişten destek aldı. Dolar`ın 2018’in ilk aylarında 2017`nin son aylarına göre daha düşük bir seyir izlemesini bekleniyor. Ancak dün izlenen hareketin benzer tempoda, soluksuz şekilde devam edeceğini düşünmek yanıltıcı olabilir.

Devamını Oku
Dolar ve Euroda 2018`in ilk rakamları

2017 yılında 3.94 TL ile zirveye ulaşan dolar yılı yüzde 7,69 yükselişle 3,7940 liradan tamamlamıştı. Euonun satış fiyatı ise yüzde 22,48 artışla 4,5490 liraya ulaşmıştı.

Devamını Oku