UYGUN ÖZELLİKLERE SAHİP PLASTİK MALZEMELER HAYAT KURTARIYOR

İstanbul Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün çıkan yangınla birlikte binalarda kullanılan yalıtım malzemeleri tartışma konusu oldu. Yangın sonrasında ortaya çıkan bilgi kirliği karşısında açıklamalarda bulunan Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Reha Gür; “Alev geciktirici ve yanmazlık özelliği olan, standartlara uygun üretilmiş yalıtım, cephe malzemeleri tutuşmayı zorlaştırır ve alevleri söndürüp, alevin yayılmasını geciktirir” dedi.

Devamını Oku
GOOGLE, `YOĞUNLAŞTIRILMIŞ MAKİNE ÖĞRETİMİ` HİZMETİNİ DUYURDU

Yapay zeka endüstrisinin en önemli ayaklarından bir tanesini oluşturan Google, geçtiğimiz günlerde duyurduğu `Google Yapay Zeka ile Öğrenim` girişiminin bir parçası olarak bu sefer de `Yoğunlaştırılmış Makine Öğrenimi Kursu` hizmetini duyurdu.

Devamını Oku
TÜBİTAK`IN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığı`na Sabancı Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal atandı.

Devamını Oku
Husky İçin Dev Satın Alma İddiası

ABD’li bir yatırım firması olan Platinum Equity’nin Kanadalı plastik enjeksiyon makineleri üreticisi Husky’yi satın almak için yüksek bir teklif sunduğu iddia ediliyor. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Devamını Oku
TÜSAD Başkanı Bilecik’ten Endüstri 4.0 Açıklaması

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Endüstri 4.0’ın önemine vurgu yaparak, Türkiye’nin teknolojik gelişmeleri takip etmesinin oldukça kritik olduğunun altını çizdi.

Devamını Oku
Husky, ABD’li Şirkete Satıldı

ABD’li yatırım şirketi Platinum Equity, plastik enjeksiyon makineleri üreticisi Husky ile satın alma konusunda 3,85 milyar dolar bedelle anlaşmaya vardı.

Devamını Oku
Tesla Semi’nin Fiyatı Belli Oldu

Geçen hafta lansmanı yapılan Tesla’nın elektrikli TIR’ı Semi’nin fiyatı belli oldu. Semi’nin fiyatı 150 bin dolardan 200 bin dolara kadar değişiyor.

Devamını Oku
Eylül Ayında 564 Teşvik Belgesi Verildi

Eylül ayında tarım, imalat, hizmet, enerji ve madencilik sektörlerinde 564 yatırım teşvik belgesi almaya hak kazandı.

Devamını Oku