SANAYİ CİRO ENDEKSİ YÜZDE 1,7 ARTTI

Türkiye ekonomisi için sevindirici bir haber, takvim ve mevsim etkisinden arındırılan sanayi ciro endeks sonuçları 2017 Ekim ayına göre % 1,7 artmış durumda.

Devamını Oku
ISK-SODEX EKONOMİ BAKANLIĞI`NIN FUAR TEŞVİKLERİ KAPSAMINA ALINDI

Avrasya bölgesinin en büyük iklimlendirme sistemleri fuarlarından ISK-SODEX, Ekonomi Bakanlığı’nın fuar teşvikleri kapsamına alındı. Katılımcı sayısının artırılması amacıyla hayata geçen düzenlemeye göre, ISK-SODEX katılımcıları Bakanlık tarafından verilen yüzde 50 devlet teşvikinden yararlanabilecek.

Devamını Oku
Fransa’da Yüzde 1,9’luk Büyüme Beklentisi

Fransa’da ekonominin 2017 yılında yüzde 1,9 büyümesi bekleniyor. İşsizlik oranının 2018 yılı ortalarında yüzde 9i4 olması bekleniyor.

Devamını Oku
Bitcoin Aslında nedir? Nasıl alınır satılır? Kaç Dolar?

Elektronik para bitcoinin piyasalarda önüne geçilemez yükselişine rağmen bazı uzmanlar bu sistemin yerleşmeyeceğini, bazı uzmanlar ise geleceğin para biriminin bu olacağını dile getirdi. Peki bu bitcoin nedir, nereden ve nasıl alınıp satılır, şu anda kaç dolardan işlem görüyor. İşte detaylar...

Devamını Oku
Avrupa’da Ekonomiye Güven Azaldı

Euro Bölgesi’nde ekonomi güven endeksi kasım ayında 1,9 puan geriledi ve 29 puan oldu.

Devamını Oku
FED’in Son Faiz Kararı Bekleniyor

FED, yılın son faiz kararını yarın açıklayacak. Faiz kararı, bugün başlayacak FOMC toplantısı sonrasında açıklanacak. Ekonomistler, FED’in 25 baz puan faiz artırımına gitmesini bekliyor.

Devamını Oku
Cari Açık Beklentilerin Altında

Cari açık ekim ayında 3,83 milyar dolar oldu ve beklentilerin altında kaldı. Piyasa beklentisi 4,1 milyar dolardı.

Devamını Oku
Yıl Sonu Büyüme Beklentisi Arttı

Merkez Bankası aralık ayına ilişkin beklenti anketi sonuçlarını yayımladı. Buna göre, dolar kuru için yıl sonu beklentisi 3.8805 oldu. Enflasyon beklentisi ise yüzde 11,74’e yükseldi.

Devamını Oku