Avrupa’da Ekonomiye Güven Azaldı

Avrupa’da Ekonomiye Güven Azaldı

 

Euro Bölgesi’nde ekonomi güven endeksi kasım ayında 1,9 puan geriledi ve 29 puan oldu.
 

ZEW Ekonomik Güven Endeksi, Euro Bölgesi'nde aralık ayında bir önceki aya göre 1,9 puan azalarak 29 puana indi. Bölgede mevcut ekonomik durum göstergesi ise söz konusu dönemde 2,9 puanlık artışla 50,7 puana yükseldi.
 

Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da ise bu dönemde 1,3 puan geriledi. Kasımda 18,7 puan olan endeks, bu ay 17,4 puan seviyesine düştü ve 23,7 puan olan uzun vadeli ortalamanın altında kalmaya devam etti. Almanya'da aralık ayı Cari Durum Endeksi ise kasıma kıyasla 0,5 puan artarak 89,3 puana çıktı.
 

ZEW Başkanı Prof. Dr. Achim Wambach, konuya ilişkin değerlendirmesinde, genel olarak, gelecek altı aylık dönemde Alman ekonomisi için olumlu görünümün devam ettiğini dile getirdi. Almanya'da hükümet kurulmasına yönelik mevcut belirsizlik durumunun, ekonomik görünümün değerlendirilmesi üzerinde önemli bir etkisi olmadığını ifade eden Wambach, "Bununla birlikte, finansal piyasa uzmanları, Brexit müzakereleri ve AB reformları ile ilgili olarak bu durumdan kaynaklanan olumsuz etkiler görmeyi bekliyor" dedi.