35. ULUSLARARASI POLİMER İŞLEME MÜHENDİSLİĞİ KONFERANSI İZMİR`DE GERÇEKLEŞECEK

35. ULUSLARARASI POLİMER İŞLEME MÜHENDİSLİĞİ KONFERANSI İZMİR`DE GERÇEKLEŞECEK

Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yusuf Menceloğlu’nun Türkiye temsilciliğini yürüttüğü Polymer Processing Society (PPS), bu yıl 35.si gerçekleşecek Uluslararası Polimer İşleme Mühendisliği Konferansı’nda dünyanın dört bir yanından bilim insanlarını ve mühendislerini İzmir’de bir araya getiriyor.

Polimerlerin işlenmesi alanında uluslararası bilimsel araştırma ve yenilik platformu oluşturan PPS, düzenlediği konferans ile sektöre teknolojik ilerlemelerin paylaşılacağı bir tartışma ortamı sunuyor. Polimer sistemlerinin formülasyon, değiştirme ve şekillendirme yöntemleriyle, monomerden başlayarak son kullanıcıya hitap eden ticari ürün haline getirilmesi süreçlerinin mercek altına alınacağı konferansta, 40 farklı ülkeden toplam 500 bildiri sunulacak. Konferansa kayıt ve detaylı bilgi için https://www.pps-35.org adresini ziyaret edebilirsiniz

Konferans programı öncesinde Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) sponsorluğunda endüstriyel problemler ve yenilikler konularında 6 ana başlıkta, Rheoloji, Compounding, Extrusion, Injection Molding, Kompozit tasarımı ve prosesleri ve Kauçuk Prosesleri eğitimleri yapılacak eğitim kayıtları için PAGEV ile iletişime geçebilirsiniz pagev@pagev.org.tr

PPS Hakkında

Polymer Processing Society (PPS), 1985 yılının Mart ayında polimer işlenmesi alanında öncü olan Akron Üniversitesi’nde (Akron, OH, A.B.D.) Prof. James White tarafından kuruldu. 1900’lerin başında kauçuk başkenti olarak anılan Akron, dünyadaki ilk akademik kauçuk kimyası dersine ev sahipliği yaptı. 1956 yılında Akron Üniversitesi’nde başlatılan polimer doktora programı yıllar içinde büyüyerek ayrı bir polimer kimya ve mühendisliği fakültesi kurulmasına öncülük etti. PPS’in de kurucu başkanı olan Prof. White’ın girişimleriyle 1983 yılında Akron Üniversitesi’nde kurulan polimer mühendisliği bölümü, polimer işlenmesi ve yeni teknolojileri alanında günümüzde en önemli araştırma merkezlerinden biri konumundadır.

PPS, her yıl dünyanın farklı yerlerinde organize ettiği iki farklı toplantı ile uluslararası alanda polimer işleme teknolojileri alanındaki yeniliklerin paylaşılması ve tartışılmasını amaçlıyor. Bu toplantılardan biri tüm dünyaya yönelik uluslararası bir toplantı, diğeri ise Avrupa/Afrika, Asya/Avusturalya ve Kuzey/Güney Amerika bölgeleri arasında dönüşümlü olarak yılda bir yapılan bölgesel toplantıdır. PPS bölgesel toplantılarından 17. Avrupa/Afrika bölgesel toplantısı Antalya’da 2001 yılında 20-23 Ekim tarihleri arasında yapıldı. Bu yıl bölgesel toplantılardan 26’ıncısı, gene Avrupa/Afrika bölgesine yönelik olarak 20-24 Ekim 2010 tarihleri arasında Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’da gerçekleşti. PPS’in uluslararası 35. toplantısı bu yıl 26-30 Mayıs 2019 tarihinde Çeşme, Radisson Blu Resort & Spa Otel’de gerçekleşecek.

PPS, üyelerini uluslararası alanda endüstri ve akademiden araştırmacı bilim adamları ve mühendislerle temasa geçirerek, sürekli yeniliklerin olduğu polimer teknoloji alanında kritik tartışma ortamına yaklaştırıyor. PPS’e üyelik ve toplantılara katılım polimer işlenmesi alanında aktif herkese açıktır.

Bildiri konuları

GENERAL SYMPOSIA

Blow Molding, Thermoforming and Rotomoulding

Extrusion and extrusion processes

Fiber, films, and membranes

Injection molding

Mixing and compounding

Morphology and structural development

Polymer blends and alloys

Polymer composites

Polymer foams

Polymer nanocomposites and nanotechnology, nanomaterials

Polymerization and synthesis

Process modeling and simulations

Process monitoring, control and sensors & Advanced complex processing

Reactive processing

Rheology and rheometry

Rubber and elastomers

SPECIAL SYMPOSIA

Additive manufacturing (3D printing)

Biopolymers, eco-friendly polymers and recycling

High performance polymers & High performance composite processing

Smart materials and polymers for renewable energy