Plastik Sektörü Yerli Otomobil Üretimine Hazır

Plastik Sektörü Yerli Otomobil Üretimine Hazır

PLASFED Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aksoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yerli otomobil projesi için plastik sektörünün üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu söyledi.
 

Türkiye plastik sektörü oyuncularının otomotiv sektöründeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aksoy, sektörün yerli otomobil için üzerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduğunu bildirdi.
 

Orta ve lüks segmentte Dünya’nın önemli üreticilerine hali hazırda mühendislik plastiği ve plastik mamul tedarik ettiklerini belirten PLASFED Başkanı Selçuk Aksoy, “Plastik mamul üreticilerimiz, otomotiv sektörü için sadece Türkiye’de yıllık yarım milyon ton mamul teslim ediyor. Otomotiv sektöründeki her türlü talebi karşılayabilecek güçteyiz. Yerli otomobil ve her türlü taşıt aracının Ar-Ge, Ür-Ge faaliyetlerinde aktif rol almaya ve üretimine hazırız” dedi.
 

Aksoy, “Türkiye plastik sektörü olarak Dünya’nın önemli otomotiv üreticilerine yeni nesil araçların geliştirilmesinde, düşük karbon salınımı sağlayacak hafiflikte araçların tasarlanmasında Ar-Ge anlamında destek oluyoruz. Bu da bizim ihracat potansiyelimize önemli etkiler yapmakta. Ülkemizde yerleşik üreticilerin tüm yeni projelerine ve yerli otomobil projemize de her anlamda tam destek olabilecek teknik altyapıya sahibiz. Otomotiv sektöründeki her türlü talep artışını da karşılayabilecek güçteyiz; plastik mamul üreticilerimiz, otomotiv sektörü için yıllık 500 bin ton dolayında mamul teslim ediyor. Türkiye’nin Otomobili Projesine de katkı sunmaktan gurur duyacağız” dedi.
 

Otomotiv sektöründe plastik malzemelerin kullanımının her geçen gün arttığına dikkat çeken PLASFED Başkanı Selçuk Aksoy, “Bütün dünyada otomotiv sektöründe plastik malzemelerin kullanımını artırma yönünde bir çaba var. 2020’ye kadar plastikler sayesinde otomobillerin ağırlığının yarı yarıya azalacağı öngörülüyor. Günümüz binek otomobilleri plastik malzemeler yerine muadilleriyle üretilmiş olsaydı 300 kg. daha ağır olacaktı. Bu malzemelerin yerine plastik kullanıldığı için her 100 kilometrede yarım litre yakıt tasarrufu sağlanıyor. Her yüzde 20 ağırlık azalması ise kilometre başına 10-12 gram karbondioksit salımını azaltıyor. Yerli tasarımlı otomobillerimize de hammadde geliştirmek ve malzeme üretmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.
 

Türkiye plastik sektörünün, her çeşit otomotiv ve taşıt araçlarında yeni üretim ve yedek parça-yenileme alanları dahil her türlü talebini ürün geliştirme, malzeme üretme, tasarım kabiliyetlerine sahip olduğunu belirten Selçuk Aksoy, “Sektörde faaliyet gösteren plastik sanayicilerimiz, kalite ve teknolojik seviye, ölçek büyüklüğü ve rekabetçi gücüyle birleştiğinde, otomotiv sektörünün sürdürülebilir büyümesine daimi olarak katkı verebilecek gücü taşıyor” açıklamasında bulundu.