SAMSUN`DA PLASTİK FABRİKA DEPOSUNDA YANGIN!

Tekkeköy İlçesi Selyeri Mahallesi Toptancılar Sitesi 47. Sokak`taki, plastik tabure, masa ve sandalye satışı yapan firmaya ait depoda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Devamını Oku
TÜBİTAK`IN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığı`na Sabancı Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal atandı.

Devamını Oku
YÖK TÜRKİYE`DEN 10 ÜNİVERSİTEYE ALAN BAŞARI ÖDÜLÜ VERDİ

Yüksek Öğretim Kurulu Türkiye`de ki köklü üniversitelerin Dünya üniversiteleri arasında sıralamasını Londra`da ki Quacquarelli Symonds (OS) derecelendirme kuruluşunda ölçtürdü. Türkiye`den aralarında İTÜ, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi`nin de bulunduğu 10 üniversite Dünya üniversiteleri arasında ilk 400`e girebilmeyi başardı. Farklı alanlarda başarı yakalayan üniversitelere YÖK tarafından Alan Odaklı Başarı Ödülü verildi.

Devamını Oku
KORDSA POLYESTER İPLİK ÜRETİM KAPASİTESİNİ GENİŞLETİYOR

Kordsa, 19 Aralık haber bülteninde İzmit fabrikasında yılda 7.000 ton kapasitesini artırmak üzere ek bir üretim hattı düzenleyecek töreni gerçekleştirdi. Buna ek olarak, 2018 yılında yaklaşık 37.675 fitkare alana kadar genişletilen, inşaatta takviye için yeni bir polipropilen monofilament hattı inşa edilecek.

Devamını Oku
Plastik Sektörü 2018`de En Az %5 Büyüme Bekliyor

Üretim kapasitesi ile dünyada altıncı, Avrupa`da ise ikinci sırada yer alan Türkiye plastik sektörü büyüme ivmesini devam ettirdi.

Devamını Oku
Başbakan Yardımcısı Şimşek’ten Büyüme Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ekonomik büyümeye ilişkin değerlendirme yaptı. Şimşek, kapasite kullanımı yatırımlarının önümüzdeki dönemde de devam edeceği yönünde güçlü sinyallerin olduğuna dikkat çekti.

Devamını Oku
Rosti Group Üretim Ağını Güçlendiriyor

Rosti Group Polonya’da sahip olduğu iki üretim tesisini birleştirerek üretim kapasitesini artırmak ve Pazar ağını geliştirmek istiyor.

Devamını Oku
ABD’te Tüketici Güveni Geriledi

ABD’de Tüketici Güven Endeksi kasım ayında 97,8 seviyesine gerileyerek beklentilerin altında kaldı.

Devamını Oku