OTOMOBİL ÜRETİMİ VE İHRACATI AZALDI

Ocak-şubat aylarında otomobil üretimi yüzde 6 azalırken, ihracat da yüzde 7 geriledi.

Devamını Oku
KADINLAR MAKİNE SEKTÖRÜNDE HARİKALAR YARATIYOR

Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Dalgakıran: Makine sektöründe kadınlar işin içine girdiği zaman harikalar yaratıyorlar, diğer alanlardaki mühendisliklerde de böyle. Sizin disiplininize, bakış açınıza, titizliğinize, hırsınıza bu ülkenin ihtiyacı var dedi.

Devamını Oku
Beyaz Eşya Satışları Azaldı

Türkiye’de beyaz eşya satışları kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 azaldı. Satış rakamları 2017 yılının ocak-kasım döneminde ise yüzde 17 arttı.

Devamını Oku
Rusya’nın SPVC İthalatı Azaldı, İhracatı Arttı

Rusya’nın SPVC ithalatı 2017 yılının 11 aylık döneminde yüzde 62 düşüş gösterdi. Rusya’nın gerçekleştirdiği ihracat ise aynı dönemde yüzde 44 arttı.

Devamını Oku
Batı Akdeniz’de İhracat Arttı

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğinden yapılan açıklamaya göre, birlik tarafından 2017`nin 11 aylık döneminde gerçekleştirilen ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,5 arttı. İhracat bu dönemde 1 milyar 535 milyon 668 bin dolar oldu.

Devamını Oku
Enerji Bakanı Albayrak’tan İhracat Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Madencilik Sektörünün 2023 yılı için ortaya koyduğu 15 milyar dolar ihracat hedefinin hayal olmadığını belirterek, Madencilik Sektörümüz 20-25 milyar dolar ihracat hedeflemeli dedi.

Devamını Oku
Rusya Plastik Otomobil Parçalarında Atılım Yaptı

Rusya’da son yıllarda plastik otomobil parçaları ihracatında büyük bir artış yaşanıyor. Analistler Rusya’nın otomobil parçaları ihracatının 2018 yılında 2,3 milyar dolara ulaşmasını bekliyor.

Devamını Oku
İngiltere’de İmalat Sektörü Siparişleri Rekor Seviyede

İngiltere’de imalat sektörü siparişleri beklentilerin üzerine çıktı ve son 30 yılın zirvesine çıktı

Devamını Oku