ELEKTRİK FATURASINDA `ESNEK ÖDEME` DÖNEMİ

Uludağ Elektrik, faturalarda yeni bir uygulamaya giderek `esnek fatura` dönemi başlattı. Buna göre vatandaş ödeme tarihini kendi belirleyecek. Uludağ Elektrik Perakende Satış A.Ş Müdürü Ali Erman Aytaç, yazlık ev, depo gibi alanlarda kullanılan elektrikte de fatura oluşturma sınırını kullanıcıların belirleyeceğini söyledi.

Devamını Oku
ZİNCİR MARKETLERİN HAFTADA BİR GÜN KAPATILMASI ÖNERİLDİ

Türkiye Perakendeciler Federasyonu, zincir marketlerin haftada bir gün kapanmasını önerdi. Federasyon Başkanı Mustafa Altunbilek, Bu talebimiz rekabette küçük işletmelere avantaj sağlayacak. Yapılacak düzenleme ile biz de ertesi güne daha iyi hazırlanabileceğiz dedi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile büyük zincirleri olan marketlerin bu öneriyi nasıl karşılayacağı merak ediliyor.

Devamını Oku
ABD`YE ÇELİK MEKTUBU: `BİZİ MUAF TUTUN`

Reuters`ın edindiği bilgiye göre sektör temsilcileriyle bir görüşme gerçekleştiren Zeybekci, sektörün beklentilerini dinlemesinin ardından ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross`a mektup gönderdi ve Türkiye`nin çelik ve alüminyuma uygulanan ek gümrük vergilerinden muaf tutulmasına yönelik beklentilerini iletti.

Devamını Oku
İŞ-KUR KURSLARINA KATILAN ANNELERE 400 TL VERECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, 2-5 yaş arasında çocuğu olan hanımlar eğer İŞKUR işbaşı eğitim programlarına, mesleki eğitim kurslarına katılırlarsa cep harçlığının yanı sıra bir de 400 lira çocuk bakım desteği vereceğiz. dedi.

Devamını Oku
MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ`NDE YENİ DÜZENLEME

Maliye Bakanı Ağbal, Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu`na `motor gücü` tanımı koyarak, vergileme ölçütleri arasına motor gücünü de ekliyoruz. dedi.

Devamını Oku
SANAYİ İŞ BİRLİKLERİNİN YOL HARİTASI BELİRLENDİ

Yenilik, yerlileşme ve teknoloji transferini sağlamaya yönelik sanayi iş birliği projelerinde mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinde uygulanacak usul ve esaslar belirlendi.

Devamını Oku
KDV YASASI DEĞİŞİYOR! İŞTE DEĞİŞİKLİKLER...

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu`nda değişiklikler öngören kanun tasarısının TBMM`ye sevk edildiğini söyledi. Tasarıyla esnafın ödeyeceği KDV`ye 2 ay erteleme geliyor. Okul, hastane, yurt ve cami yapanlara KDV istisnası uygulanacak. Yabancılara sunulan sağlık hizmetlerinde de KDV istisnası getiriliyor.

Devamını Oku
MESLEK LİSELİYE EK PUAN TALEBİ YÖK`E İLETİLDİ

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, meslek liselerinde yazılım alanı açılacağını belirtti. Meslek liselilere ek puan verilmesi talebini YÖK Başkanı’na ilettiklerini söyleyen Gülay, “Konu kendisinin gündeminde” dedi.

Devamını Oku