METEOROLOJİ`DEN SON DAKİKA UYARISI

METEOROLOJİ`DEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji, hava durumuna ilişkin uyarılarda bulundu. Hava durumu raporuna göre, bugün yurdun büyük bölümünde sağanak yağış etkili olacak.
 

İstanbul hava durumu raporuna göre, bugün (9 Nisan 2018 Pazartesi) parçalı bulutlu bir hava beklenirken, yarın (10 Nisan 2018 Salı) hava sıcaklığı 20 dereceyi bulacak. Ankara'da ise hava yer
yer gök gürültülü ve sağanak yağışlı geçerken, İzmir'de çok bulutlu bir hava hakim olacak. 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün paylaştığı verilere göre yurdun büyük bölümü sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkisi altında olacak. Yarından itibaren İstanbul hava durumunda ve yurdun batı kesimde güneşli hava etkisini gösterecek. Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinde seyredecek. İstanbul hava durumuna ilişkin gelen son güncel bilgiye göre, yarın hava sıcaklığı 20 derece olacak. Çarşamba günü sıcaklığın 22 dereceye ulaşacağı İstanbul’da bu hafta bahar havası yaşanması bekleniyor. 


HAVA SICAKLIĞI MEVSİM NORMALLERİNDE


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan değerlendirmeye göre, yurtta hava durumunda önemli bir değişiklik olmayacağı, hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın yurtta genellikle kuzey ve kuzeydoğu, İç Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz Bölgesi'nin ve Malatya çevrelerinde kuvvetli olarak esmesi tahmin ediliyor.


Bazı illerimizde beklenen hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları şöyle:


ANKARA HAVA DURUMU


Ankara'da bugün hava durumunun parçalı ve çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök görültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtilirken günün en yüksek sıcaklığı 20 derece olaracağı tahmin ediliyor.


İSTANBUL HAVA DURUMU


İstanbul'da bugün hava durumunun parçalı ve çok bulutlu geçeceği belirtilirken günün en yüksek sıcaklığı 16 derece olaracağı tahmin ediliyor.


İZMİR HAVA DURUMU


İzmir'de bugün hava durumunun parçalı ve çok bulutlu geçeceği belirtilirken günün en yüksek sıcaklığı 21 derece olaracağı tahmin ediliyor.


ADANA HAVA DURUMU


Adana'da bugün hava durumunun Parçalı çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklığı 25 derece olaracağı tahmin ediliyor.


ANTALYA HAVA DURUMU


Antalya'da bugün hava durumunun parçalı çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtilirken günün en yüksek sıcaklığı 20 derece olaracağı tahmin ediliyor.