OTONOM SÜRÜŞ ARTIK DAHA İLERİ SEVİYEDE

OTONOM SÜRÜŞ ARTIK DAHA İLERİ SEVİYEDE

Son yıllarda Las Vegas Elektrik ve Elektronik Fuarı (CES) birçok farklı otonom araç kategorisinde geliştirilmiş araçlar sundu. Otonom sürüş artık daha ileri bir seviyeye yükseliyor.2018 yılında da otonom sürüş uygulaması çok fazla göreceğiz. Ancak Nissan otonom sürüşe yeni bir görüş getirdi. Aracınız sizin düşüncenize göre ilerleyecek. ”Beyinden Araca” diye adlandırılan teknoloji, Nissan’a göre türünün ilk örneği.Sürücü başına yerleştirilen ve beyin aktivitelerini ölçen cihaz ile otomobili kontrol etmeniz mümkün kılınıyor.
 

OTONOM SÜRÜŞ ARTIK DAHA İLERİ SEVİYEDE 
2018 yılında da otonom sürüş uygulaması çok fazla göreceğiz. Ancak Nissan otonom sürüşe yeni bir görüş getirdi. Aracınız sizin düşüncenize göre ilerleyecek.
 

”Beyinden Araca” diye adlandırılan teknoloji, Nissan’a göre türünün ilk örneği.Sürücü başına yerleştirilen ve beyin aktivitelerini ölçen cihaz ile otomobili kontrol etmeniz mümkün kılınıyor. Nissan, bu teknoloji sayesinde sürücü dalgınlıklarını ortadan kaldıracak. 
 

Nissan’ın İdari Başkan Yardımcısı Daniele Schillaci bir açıklamasında; ” İnsanlar otonom sürüşü düşündüklerinde, kendileri dışında bir kişinin aracı kullanacağını düşünüyorlar. Aksine bu teknoloji beyinden araca (B2V) teknolojisinin tam tersini yapıyor. Bu sistem beyin dalgalarını kullanarak sürüşü çok daha keyifli ve eğlenceli bir hale getiriyor”dedi.
 

Bu tarz teknolojiler sürücü rahatsız ise durumu algılayıp sisteme olumlu müdahaleler yapabiliyor. Bu doğrultuda sistem aracın sürüş tarzını tamamen otonoma çevirebiliyor.