DIŞ TİCARET AÇIĞI 5,9 MİLYAR DOLAR

Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; Mart ayında dış ticaret açığı yüzde 28,8 artarak 5 milyar 855 milyon dolara yükseldi.

Devamını Oku
İTO`NUN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU

İstanbul’daki 81 Meslek Grubu’nu temsil eden 261 İTO Meclis Üyesi, yeni dönemin Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini seçti. Seçime tek listeyle giren Şekib Avdagiç başkan seçildi.

Devamını Oku
DOLAR HAFTAYA NASIL BAŞLADI? İŞTE RAKAMLAR...

Dolar kuru, 4.05 TL`nin üzerini görürken; Euro kuru 4.9853 TL, Sterlin ise 5.7248 TL ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

Devamını Oku
OYUNCAK SEKTÖRÜ, İKMİB İLE DUBAİ VE KUVEYT’E ÇIKARMA YAPTI

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), 31 Mart- 7 Nisan 2018 tarihleri arasında 12 firmadan 17 sektör temsilcisinin katılımıyla oyuncak sektörüne yönelik “Oyuncak Sektörü Dubai- Kuveyt Ticaret Heyeti” organizasyonunu gerçekleştirdi. Organizasyonda potansiyel satın almacılarla Türk firmaları arasında karşılıklı iş birliği ve yatırım fırsatlarının değerlendirildiği toplam 272 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

Devamını Oku
ZİNCİR MARKETLERİN HAFTADA BİR GÜN KAPATILMASI ÖNERİLDİ

Türkiye Perakendeciler Federasyonu, zincir marketlerin haftada bir gün kapanmasını önerdi. Federasyon Başkanı Mustafa Altunbilek, Bu talebimiz rekabette küçük işletmelere avantaj sağlayacak. Yapılacak düzenleme ile biz de ertesi güne daha iyi hazırlanabileceğiz dedi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile büyük zincirleri olan marketlerin bu öneriyi nasıl karşılayacağı merak ediliyor.

Devamını Oku
ABD`DEN 100 MİLYAR DOLARLIK YENİ HAMLE

ABD Başkanı Trump, Çin`e haksız misilleme gerekçesiyle öncekilere ilaveten 100 milyar dolarlık gümrük tarifesi uygulanması talimatını verdi.

Devamını Oku
ABD`YE ÇELİK MEKTUBU: `BİZİ MUAF TUTUN`

Reuters`ın edindiği bilgiye göre sektör temsilcileriyle bir görüşme gerçekleştiren Zeybekci, sektörün beklentilerini dinlemesinin ardından ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross`a mektup gönderdi ve Türkiye`nin çelik ve alüminyuma uygulanan ek gümrük vergilerinden muaf tutulmasına yönelik beklentilerini iletti.

Devamını Oku
CARREFOURSA O ARAZİYİ SATTI

Carrefoursa hipermarket, otopark ve ticaret merkezinden oluşan İstanbul Bayrampaşa’daki 63 dönümlük arazisini sattı.

Devamını Oku