Mossi & Ghisolfi ABD’deki Varlıklarını Satışa Çıkarıyor

Mossi & Ghisolfi ABD’deki Varlıklarını Satışa Çıkarıyor

 

Mossi & Ghisolfi’nin ABD’deki yan kuruluşu bazı mali kriz nedeni ile bazı varlıklarını satmak için iflas mahkemesine başvurdu. Şirketten konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
 

Mossi & Ghisolfi’nin ABD’deki yan kuruluşu aralarında Teksas ve Virginia’da bulunan PET üretim tesislerinin de bulunduğu bazı varlıklarının satışı için iflas mahkemesine başvurdu. Satış süreci Corpus Christi tesisi ile birleşmiş bir desalinasyon tesisi ve Ohio’da bulunan bir AR-GE tesisini de içeriyor. Şirketten konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.
 

İki aşamalı gerçekleşecek pazarlama sürecinin ilk aşaması 16 Ocak tarihine kadar sürecek ilk tekliflerin teslimini içeriyor. Nihai tekliflerin ise 23 Şubat tarihine kadar verilmesi bekleniyor. 28 Şubat tahinde ise satış ile ilgili bir açık artırma yapılması planlanırken satış sürecinin onaylanması ise 6 Mart 2018 tarihinde olması bekleniyor.
 

Mossi & Ghisolfi’nin ABD’deki yan kuruluşu iflas koruması için başvuruda bulunup Corpus Christi tesisini satmak istediğini belirtmişti. Mahkeme belgelerine göre, hala bitmemiş tesisi inşaatı maliyeti yaklaşık 2.4 milyar dolar olarak belirledi. Tesisin inşası sürecinde yaşanan mali sıkıntılar şirketi zor durumda bıraktı ve bu mali sıkıntı bazı PET tesislerinin kapanmasına kadar uzadı. Şirketin ana PTA sağlayıcısı Alpek, ödemelerde yaşanan sıkıntılar yüzünden teslimatları durdurma kararı almıştı.
 

Corpus Christi tesisinde yıllık 1,1 milyon ton PET ve yıllık 1,3 milyon ton PTA üretilmesi hedefleniyordu.