Bolerais Üretim Kapasitesini Artırıyor

Bolerais Üretim Kapasitesini Artırıyor

Avrupa’daki üretim kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapan petrokimya şirketlerine Bolerais de katıldı. Yapılan açıklamada Avrupa’daki PP üretimini artırmak için çalışmalara başlandığı belirtildi.
 

Üretim kapasitesi artırmak için çalışmalarını sürdüren Bolerais, Avrupa’daki PP üretim tesislerinin kapasitesini önemli ölçüde artırmak için fizibilite çalışmalarına başladığını açıkladı.
 

Şirket, önümüzdeki 9 ay boyunca Avrupa’daki PP tesislerindeki kapasite artışı ihtimallerini inceleyecek. Nihai yatırım kararının ise 2018 yılının son çeyreğinde verilmesi beklenirken, kapasite artışlarının 2020 yılının ilk çeyreğinden 2022 yılı başlarına kadar sürmesi tahmin ediliyor.
 

Bolerais yapılan açıklamada, yatırım kararının üretim artışını sağlamak ve pazar payını yükseltmek için gerekli olduğunun altı çizildi.
 

Ayrıca Avrupa’da petrokimya alanında üretim artışına giden tek şirket Bolerais değil. Dow Chemical mayıs ayında yaptığı açıklamada yıllık 450.000 metrik ton kapasiteli bir poliolefin tesisi kuracağını belirtmişti. IENOS ise haziran ayında yaptığı açıklamada Avrupa’da yıllık 750.000 ton propilen üretecek yeni bir tesis kuracağını açıklamıştı.