Petrol Gelirleri Yarı Yarıya Azalabilir

Petrol Gelirleri Yarı Yarıya Azalabilir

 

Bağımsız Bir düşünce kuruluşu olan Carbon Tracker, 2035 yılına kadar petrol gelirlerinin yarı yarıya azalabileceğini belirtti.
 

Bağımsız bir düşünce kuruluşu 2035 yılına kadar, iklim değişikliği riskinin yeniden düzenlenmesi ve yatırımların temiz enerji kaynaklarına yapılan yatırımların ve gelişen teknolojilerin artması sebebi ile petrol gelirlerinin yarı yarıya azalabileceğini kaydetti.
 

Carbon Tracker adlı düşünce kuruluşu yayınladığı raporda enerji geçişinin sermaye piyasaları ve fosil yakıt endüstrisi üzerindeki etkileri üzerine araştırma ve analizler yapıyor. Raporda küresel iklim değişikliği sorununun petrol endüstrisine yapacağı etkiler analiz edildi.
 

Carbon Tracker analisti Andrew Grant yaptığı açıklamda petrol endüstrisinden yatırımcıların mevcut rafinerlerin geliştirilmesi dâhil olmak üzere her türlü alandan uzaklaşabileceğini kaydetti.
 

Uluslararası Enerji Ajansı daha önce yaptığı bir değerlendirmede petrol talebinin 2020 yılında günlük 93 milyon varil seviyesine çıkacağını ve sonrasında her yıl yüzde 1,3 oranında düşüş gösterebileceğini kaydetmişti.
 

Carbon Tracker’ın yaptığı araştırmaya göre, küresel ısınma 2 ° C ile sınırlı kalırsa, mevcut küresel rafinaj kapasitesinin yaklaşık çeyreği 2035 yılına kadar kapatılacak ve kazançlar ve varlık değerleri yarı yarıya azalacak. Petrol talebi 2020-2035 yılları arasında% 23 oranında düşecek ve böylece rafinerileri çalıştırma oranlarını düşürmeye zorlayacaktır.
 

Geçiş fiyatları sürekli olarak kapasitenin% 75'ine ulaştığında ve marjlar 1.50 $ / varil seviyesine düştüğünde, kapanışlar - özellikle eski, daha basit rafineriler ve OECD ülkelerindekiler için - tarihi analojilere dayanılarak kaçınılmaz olacaktır.
 

Rapora göre, karayolu taşımacılığında teknolojik değişim oranı endüstriyi şaşırtılabilir.