Japon Girişimci, SpaceX'le Kapışacak Düzeydeki Roketini Uzaya Fırlattı

Japon Girişimci, SpaceX'le Kapışacak Düzeydeki Roketini Uzaya Fırlattı

İçerisinde bulunmuş olduğumuz Mayıs ayının başlarında düşük maliyetle roket fırlatımını kanıtlamak için uzaya bir roket gönderen şirket, SpaceX ve Blue Origin gibi müesseselarla yarışmak istediğini söylemiş oldu. Interstellar Technologies şirketinin kurucusu olan Japon girişimci Takafumi Horie, Tokyo'da gerçekleştirilen bir basın açıklamasında roketlerle iligli planlarını duyurdu.

 

15 Mayıs 2019 Çarşamba günü düzenlenen görüşmede: "Japonya'da hükümeti uzay programlarını büyük ölçüde kendisi finanse ediyor. Bunun yanında yalnızca en iyi ve en yeni teknolojileri kullanarak roketler geliştirmeye odaklanıyor, ki bu da çok pahalıya geliyor. Özel bir şirket olarak, uzaya gitmek için gereken minimum teknoloji seviyesine odaklanabiliriz. Maliyetleri düşürerek daha çok mal ve insanı uzaya taşıyabiliriz." ifadelerinde bulunmuş oldu Takafumi Hori.

 

 

Horie sözlerine, şirketinin düşük maliyetli MOMO-F3 roketinin uzay sektöründeki şirketlere rakip olduğunu ekledi. 4 Mayıs'taki fırlatılışının arkasından MOMO-F3'ün 113,4 km yüksekliğe eriştikten sonra Pasifik Okyanusu'na düşüş yaptığı bildiriliyor.

 

Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı'nın fırlatmış olduğu roketlerin 10'da 1'i maliyete haiz olmasıyla MOMO-F3'ün SpaceX benzer biçimde sektörün öncü şirketlerine de büyük bir rakip olacağı, şirketin CEO'SU Takahiro Inagawa tarafından açıklandı. 

 

 

Sektöre hızlı giriş icra eden şirketin ilk büyük planının önümüzdeki seneler içinde yörüngeye bir roket fırlatmak olduğu bilgisi ise Takafumi Horie tarafınca verildi. Fırlatılacak olan roketin Elon Musk'ın SpaceX'i, Jeff Bezos'un Blue Origin'i ve Yeni Zelandalı mühendis Peter Beck'in Rocket Lab'i kadar yüksek teknolojiler içereceği not edildi.

 

 

Etiketler