Almanya’da İş Dünyası Beklentileri Geriledi

Almanya’da İş Dünyası Beklentileri Geriledi

Almanya’da İş Dünyası Endeksi Aralık ayında geriledi ve 117,2 puan oldu.
 

Almanya’da sanayi ve ticarete ilişkin aralık ayı İş Dünyası Endeksi 117,6 puandan 117,2 puana geriledi.
 

Almanya'da Ifo Beklentiler Endeksi’nin de bu dönemde 111 puandan 109,5’e indiği bildirilen açıklamada, Ifo Cari Durum Endeksi'nin ise bu dönemde 124,5 puandan 125,4 puana yükseldiği aktarıldı.
 

Açıklamada, endeksteki azalışın daha az iyimser beklentilerden kaynaklandığı, bunun aksine mevcut iş durumunun değerlendirmelerinin bu ay daha olumlu gerçekleştiği ifade edildi.
 

Endeksin imalat sektöründe rekor seviyelerden gerilediği aktarılan açıklamada, "Üreticiler artık gelecek aylar konusunda önceki kadar iyimser değiller. Bununla birlikte, öncelikli olarak siparişlerdeki yükseliş nedeniyle mevcut iş durumlarından daha olumlular. Her iki endeks, yılı uzun vadeli ortalamanın üzerinde kapattı. Üreticiler, fiyatların artmaya devam etmesini bekliyor." denildi.
 

Açıklamada, toptan satışta iş iklimi endeksinin hafif bozulmasına karşın elverişli olmaya devam ettiği belirtilirken, perakendecilerin ise mükemmel Noel işi bildirmelerine karşın daha az sayıda firmanın bu işlerin gelecek aylarda daha da iyileşmesini bekledikleri kaydedildi.