GPCA’dan Küresel Rekabet Uyarısı

GPCA Başkanı Yousef Al-Benyan Körfez Bölgesi kimyasal madde üreticilerinin değişen küresel rekabet koşullarına ayak uydurması gerektiği uyarısında bulundu.

Devamını Oku
Oltchim Bazı Varlıklarını Sattı

Romanya’da devlet merkezli PVC ve kimyasal madde üreticisi Oltchim, bazı varlıklarının satışı konusunda anlaşmaya vardı. Yapılan anlaşmaya göre, Chimcomplex Borzesti, Oltchim’in beş farklı iş kolunu toplam 127 milyon Euro karşılığında satın aldı.

Devamını Oku
Güney Kore’nin Petrokimya Ürünleri İhracatı Düştü

Güney Kore’nin petrokimya ürünleri ihracatı miktar olarak azalsa da değer olarak yıllık yüzde 6,1 artışla 3,1 milyar dolara yükseldi.

Devamını Oku
Avrupa’da Petrokimya Üretimi Arttı

Avrupa’da petrokimya ürünleri üretimi 2017 yılının 8 aylık döneminde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 artış gösterdi. Fiyatlar ise aynı dönemde yüzde 5,3 yükseldi.

Devamını Oku
Clariant İnovatif Masterbatch Çözümlerini Sunacak

Özel kimyasallar alanında bir dünya lideri olan Clariant, 6-9 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı Plast Eurasia 2017’de, plastik endüstrisini etkileyen küresel mega trendlere odaklanacak.

Devamını Oku
İngiltere’de Kimya Sektörü Büyüdü

İngiltere’de kimya sektörü, genel sanayi üretimi ortalamasının üzerinde büyüdü. Bu büyümede sterlinde yaşanan değer kaybı ve kapasite artırımı yatırımlarının etkili olduğu savunuluyor.

Devamını Oku
Covesto Poliüretanın 80. Yılını Kutladı

Covestro, poliüretan kimyasının keşfinin 80. yılını kutlamak için özel bir mesaj yayınladı.

Devamını Oku