Ferriot, Negri Bossi’den Pres Satın Aldı

ABD’li üretici Ferriot, Negri Bossi’den aldığı 2,500 tonluk presller ile üretim sürecini hızlandırmayı amaçlıyor. Yeni preslerin kurulumunun yeni yıldan sonra tamamlanması bekleniyor.

Devamını Oku
Çin ve Batı Arasında Ticaret Gerginliği

Çin ve Batı arasındaki ticaret gerginliğinde tansiyon düşmedi. Çin hükümeti, AB’nin koyduğu anti damping önlemlerinin DTÖ’nün anlaşmalarına aykırı olduğunu savunuyor.

Devamını Oku
Dolar Kuru 2 Ayın En Düşüğünü Gördü

Yeni haftaya 3.81 seviyesinden başlayan dolar fiyatları, en düşük 3.8070 seviyesini görerek yaklaşık 2 ayın en düşük seviyesini gördü. Dolar kuru şu dakikalarda 3.81 seviyesinin üzerinde hareket ediyor. Piyasada yıl sonu ve tatiller nedeniyle hacimler düşük kalacak.

Devamını Oku
Husky, ABD’li Şirkete Satıldı

ABD’li yatırım şirketi Platinum Equity, plastik enjeksiyon makineleri üreticisi Husky ile satın alma konusunda 3,85 milyar dolar bedelle anlaşmaya vardı.

Devamını Oku
Cumhuriyetçiler Vergi Tasarısını Açıkladı

Kongrenin iki ayrı kanadındaki Cumhuriyetçi üyeler, üzerinde anlaşmaya vardıkları ortak vergi tasarısını açıkladı.

Devamını Oku
ABD’de ÜFE Arttı

ABD’de ÜFE kasım ayında yıllık bazda yüzde 3,1 olurken, aylık bazda ise yüzde 0,4 seviyesine geldi. Beklentilerin üzerinde artan enflasyon rakamlarının FED’in faiz artırımı ihtimalini destekliyor.

Devamını Oku
Vergi Reformu Görüşmelerinde Önemli Gelişme

ABD’de süren vergi reformu görüşmelerinde Kurumlar Vergisinin yüzde 35`ten yüzde 21`e indirilmesi konusunda anlaşma sağladığı konuşuluyor.

Devamını Oku
ABD’de İmalat Sanayi Endeksi Geriledi

ABD`de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat sanayi endeksi kasım ayında 58 ,2 seviyesinde gerçekleşti.

Devamını Oku