KİMYA SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR !

Türkiye`nin en çok ihracat yapan üçüncü sektörü olan kimya sanayiyi yeni bir dönem bekliyor. Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkındaki Yönetmelik, Türkiye`de başta petrokimya, plastik, boya, kozmetik ve yalıtım malzemeleri sektörleri için yeni bir dönem başlatacak

Devamını Oku
PAGDER’DE YENİ DÖNEM

Yarım asra dayanan köklü geçmişi ile ülkemizin en deneyimli iş dünyası örgütlerinden olan Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) 37. Olağan Genel Kurulu Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Başkanı oy birliği ile Selçuk Gülsün oldu.

Devamını Oku
PVC ÜRÜNLERİNE TALEP ARTIYOR

Türkiye ekonomisindeki yerini giderek güçlendiren PVC sektörü, birçok sanayi kolunun en çok ihtiyaç duyduğu alanların başında geliyor.

Devamını Oku
AMBALAJDA İHRACAT YÜZDE 8 ARTTI

Türkiye Ambalaj Sektörü 2017 Yılında 787 Milyon Dolarlık Dış Ticaret Fazlası Verdi. Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD), Türkiye Ambalaj Sektörünün 2017 yıl sonu ithalat ve ihracat rakamlarını düzenlediği bir toplantıyla açıkladı. Yılı yine dış ticaret açığı vermeden tamamlayan ambalaj sektörünün ihracatı 2017 yılında bir önceki seneye göre miktar ve değer olarak yüzde 8 arttı. Ambalaj sektörü 2017 yılında 787 milyon dolarlık dış ticaret fazlası verdi.

Devamını Oku
SANAYİ ÜRETİMİ %9,9 ARTTI

Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %9,9 arttı

Devamını Oku
ABD`DE TÜRK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULACAK

Türk-Amerikan iş adamları ABD`deki birkaç eyaletle görüşerek Türk organize sanayi bölgesi kurmayı planlıyor.

Devamını Oku
UYGUN ÖZELLİKLERE SAHİP PLASTİK MALZEMELER HAYAT KURTARIYOR

İstanbul Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün çıkan yangınla birlikte binalarda kullanılan yalıtım malzemeleri tartışma konusu oldu. Yangın sonrasında ortaya çıkan bilgi kirliği karşısında açıklamalarda bulunan Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Reha Gür; “Alev geciktirici ve yanmazlık özelliği olan, standartlara uygun üretilmiş yalıtım, cephe malzemeleri tutuşmayı zorlaştırır ve alevleri söndürüp, alevin yayılmasını geciktirir” dedi.

Devamını Oku
EKONOMİK BÜYÜMEDE SANAYİ SEKTÖRÜNÜN ROLÜ BÜYÜK

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, güçlü büyümede sanayi sektörünün önemli bir rol oynadığını söyledi.

Devamını Oku